Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Tayvan'daki sokakların maketini yapmışlar: Çin işgale mi hazırlanıyor?

Uydu görüntüleri, Çin'in bir çöl eğitim sahasında, Tayvan'ın başkentinde Başkanlık Ofisi'nin çevresindeki yolların bir kopyasını inşa ettiğini gösteriyor.

Tayvan'daki sokakların maketini yapmışlar: Çin işgale mi hazırlanıyor?

12PUNTO DIŞ HABERLER

Uydu görüntüleri, Çin'in çölde bir askeri eğitim sahasında, başkanlık ofisi ve diğer hükümet binalarının bulunduğu Tayvan'ın başkentinin önemli bir bölgesindeki yolların maketini inşa ettiğini belgeledi. 

Kuzey Çin'in İç Moğolistan'ındaki Alxa bölgesinde, çölde bulunan sahte hedefin görüntüleri bu hafta başında sosyal medyada dolaşmaya başladı. Tayvanlı savunma analisti Joseph Wen, uydu görüntüsünün yanı sıra Taipei'deki gerçek bölgenin harita karşılaştırmasını pazartesi günü yayınladı.

Wen, Çin'in daha önce hava bombardımanı ve topçu eğitim sahası gibi görünen bir yerde, Tayvan Cumhurbaşkanı'nın ofis binasının bir kopyasını oluşturduğunu belirtti.

Business Insider'ın haberine göre, maket en az 2022 yılından bu yana bölgede bulunuyor.

Tayvan Savunma Bakanı Chiu Kuo-cheng, görüntülerin ortaya çıkmasından sonra bir basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cheng, herhangi bir ülkenin başka ülkelerin tesislerini taklit ederek tatbikat yapabileceklerini, Tayvan ordusunun benzeri tatbikatlar yapabileceğini de söyledi.

Çin'in daha önce de ABD uçak gemilerinin maketlerini inşa ettiği görülmüştü.

Maketler inşa edilerek yapılan askeri tatbikat ve egzersizler, tamamen olağan dışı bir askeri aktivite olarak görülmüyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Çin Tayvan