Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Anaokulu ve bakıcı ücretleri cep yakıyor

Ekonomik krizle mücadele eden aileler, temel ihtiyaçların yanı sıra çocuklarının anaokulu ve bakıcı masraflarını karşılamakta güçlük çekiyor. İstanbul'da anaokulu ve bakıcı ücretleri geçen yıla göre yüzde 150 oranında arttı.

Anaokulu ve bakıcı ücretleri cep yakıyor

Türkiye'deki hayat pahalılığı anaokulu ve bakıcı fiyatlarında da kendini gösterdi. 

Çalışan ebeveynler için küçük çocuklarının bakımı önemli bir ihtiyaç haline gelirken, anaokulu ve bakıcı ücretlerine yapılan zamlar aileleri zorluyor.

Geçen yılın aynı dönemine göre İstanbul’da yaklaşık yüzde 150 oranında artan anaokulu ve bakıcı ücretleri, birçok aileyi maddi açıdan sıkıntıya sokuyor.

Fiyatların yüksek olması nedeniyle bazı aileler çocuklarının bakımında anneanne ve babaanne gibi aile büyüklerinden yardım almayı tercih ederken, diğerleri fiyatlardaki artışa rağmen anaokulu veya bakıcı hizmetlerinden yararlanıyor.

Son bir yılda yaşanan fiyat artışları ve ailelerin tercihlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Özel Anaokulları Derneği Başkanı Hacı Murat Kuş, “Geçen sene 7 bin ila 14 bin lira arasında değişen anaokulu ücretleri ve 15 bin lira civarında olan bakıcı fiyatları vardı. Bu sene ise, anaokulu ücretleri 17 bin ila 32 bin, hatta 35 bin lira bandına kadar yükseldi. Bu fiyatlar, okulun sunduğu hizmetler, mülkün kira giderleri ve diğer maliyetlere göre değişiklik gösteriyor. Bakıcı fiyatları da şu anda yaklaşık 45 bin lira civarında” dedi.

KOŞULLAR BELLİ

Türkiye’deki ekonomik şartların zorlayıcı olduğunu vurgulayan Kuş “Ülkemizin koşulları ortada. Maalesef, hem anne hem de babanın çalışmak zorunda olduğu bir durumdayız. Çocuklarını nereye bırakacaklarını bilmeyen birçok ebeveyn var. İmkanları olanlar çocuklarını anaokuluna gönderebiliyor, imkanı olmayanlar ise köylerinden ya da şehirlerinden anneanne veya babaanne getirterek bu konuda yardım alabiliyor. Bu imkanı sağlayamayanlar ya da çocuğun bakıma daha fazla ihtiyacı olanlar ise bakıcı tutmayı tercih ediyor. Kimileri de dil eğitimi için bakıcı hizmetini seçiyor” diye konuştu.


Haber Kaynağı : 12punto

anaokulu bakıcı