Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Elon Musk Teksas'a yeni bir üniversite kuracak

ABD'li milyarder Elon Musk, Teksas'ın Austin kentinde yeni bir üniversite kuracağını açıkladı. Musk, ilk olarak ilk ve ortaokul seviyesinde eğitim kurumları açacağını, ardından en üst seviyede eğitim verecek bir üniversite kurmayı hedeflediğini belirtti.

Elon Musk Teksas'a yeni bir üniversite kuracak

Elon Musk, eğitim alanındaki iddialı hedeflerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Webtekno'dan Emre Ömer Zehir'in haberine göre, Teksas'ta ikamet eden girişimci Elon Musk, 2022 yılında kurduğu The Foundation adlı vakfa yaklaşık 100 milyon dolar bağışlayarak yeni bir üniversite kurma hedefini ortaya koydu.

STEM ODAKLI OLACAK

Vergi bildirimlerinde bu bağışın yer almasıyla gündeme gelen Musk'ın, The Foundation aracılığıyla ilk ve orta okul seviyesinde STEM eğitimine odaklanan kurumlar açmayı planladığı belirtildi.

Daha ileri aşamada ise The Foundation, tecrübeli personel alımı yaparak üst düzey eğitim veren bir üniversite kurma çalışmalarını sürdürecek. Bu üniversite, geleneksel müfredatın yanı sıra simülasyonlar, vaka analizleri, üretim çalışmaları ve laboratuvar deneyleri ile öğrenci gelişimine odaklanacak.

Austin, Teksas bölgesinin teknoloji alanındaki eğitim olanaklarına artan ilgiyi yansıtan bu girişim, Musk'ın eğitim alanındaki önceki çabalarını da hatırlatıyor. SpaceX'in merkezi Kaliforniya'dayken Musk, Ad Astra adlı okulu kurarak kendi ve çalışanlarının çocuklarına eğitim imkanı sağlamıştı. Musk'ın taşınmasıyla bu okul da Teksas'a transfer olmuştu.


Haber Kaynağı : 12punto