Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TRT EBA tek kanaldan yayına geçiyor

TRT EBA, 6 Ocak Cumartesi itibarıyla yepyeni içerikleri ve yenilenen yüzüyle TRT'nin tüm yayın platformlarında yerini alacak.

TRT EBA tek kanaldan yayına geçiyor

Covid-19 salgını nedeniyle okulların kapatılmasının ardından hizmete giren TRT EBA, bundan sonra tek kanal üzerinden yayın yapacak. 23 Mart 2020 tarihinden itibaren öğrencilere uzaktan eğitim sağlayan TRT EBA, yeni içerikleri ve güncellenmiş formatıyla 6 Ocak 2024 itibarıyla kullanıcılarla buluşacak.

TRT tarafından yapılan açıklamaya göre, TRT EBA İlkokul, TRT EBA Ortaokul ve TRT EBA Lise adlı üç farklı eğitim kanalı, 6 Ocak'tan itibaren yenilenmiş yüzü ve içerikleriyle izleyicilerle buluşacak.

TRT EBA, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredatına uygun olarak öğrencilere destek olma amacıyla yayın yapmaktadır. Kanal, okul derslerinin yanı sıra bilim, teknoloji, sanat, kültür, spor ve yaşam becerileri gibi alanlarda da eğitici içerikler sunmaktadır.

Yeni programlarla birlikte yarışma programları da TRT EBA'da yer alacak. MEB ile iş birliği devam ederken, TRT EBA öğrencilere hitap eden, eğlenceli ve öğretici programlarla zenginleştirilmiş bir yayın akışına sahip olacak.

Günlük programda ilkokul dersleri 08.45-10.20, ortaokul dersleri 11.00-13.00, lise dersleri ise 13.15-16.35 saatleri arasında yer alacak. Ders aralarında bilim, kültür, spor, sanat, yarışma ve sohbet programları izleyicilere sunulacak. Ayrıca, ebeveynlere yönelik psikolojik destek ve sohbet programları da TRT EBA'da yer alacak.

Lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik soru çözümleri ve konu anlatımları, ebeveynlere özel içerikler, psikolog Beyhan Budak'ın sunduğu "Motivasyon Defteri" gibi özel programlar TRT EBA'nın dikkat çeken içerikleri arasında bulunuyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Covid-19 Milli Eğitim Bakanlığı TRT