ABD neden 5 milyar dolarlık Bitcoin tutuyor?
ABD bugüne kadar siber suçlardan ve darknet piyasalarından 200 bin Bitcoin’e el koydu. Bu durum ABD’yi dünyanın en büyük BTC sahiplerinden biri haline getirdi.

Wall Street Journal’de yer alan analizde, ABD’nin fiyatı umursamayan en büyük BTC sahibi olduğu ifade edildi.
ABD, 200 BİN BTC’Yİ CÜZDANLARDA SAKLIYOR
Wall Street Journal, ABD ‘nin elindeki Bitcoin’leri masaya yatırdı. Haberde, ABD’nin en büyük BTC sahiplerinden biri olduğu ancak diğer balinaların aksine fiyatı umursamadığı belirtildi. 200 bin BTC siber suçlulardan ve darknet piyasalarından ele geçirildi. BTC’lerin Adalet Bakanlığı, İç Gelir Servisi veya başka bir kurum tarafından kontrol edilen donanım cüzdanlarında tutulduğu kaydedildi.
ABD, Bitfinex hacker’ı Lichtenstein ve eşi Heather Morgan’ı 2022 yılında tutukladı. Bu operasyonda 95 bin BTC’ye el konulduğu açıklandı. Adalet Bakanlığı, 2013 yılında online uyuşturucu pazarı Silk Road’un kapatılmasından bu yana ele geçirilen BTC’leri donanım cüzdanlarında saklıyor. Kurum, Silk Road kurucusu Ross Ulbricht’e ait 69 bin BTC ve pazardan token çalmaktan suçlu bulunan Georgia’lı bir adamdan 50 bin 676 BTC ele geçirdi.
ABD, KRİPTO SATIŞLARI NE ZAMAN YAPACAK?
Kripto yatırımcıları, ABD’nin elindeki BTC’leri uzun zamandır yakından takip etti. Herhangi bir satışın 1 trilyon dolarlık dijital varlık piyasasında dalgalanmalara neden olabileceği belirtildi. Diğer taraftan ABD, elindeki BTC’leri dolara dönüştürme konusunda oldukça yavaş davrandı. Söz konusu sürecin yavaş ilerlemesinin fiyattan değil yasal süreçlerden kaynaklı olduğu ifade edildi. Konu ile ilgili IRS Siber ve Adli Tıp Hizmetleri Bölümü Genel Müdürü Jarod Koopman, “Biz piyasaya oynamıyoruz. Temel olarak sürecimizdeki zamanlamaya göre ayarlanırız. Sürecimizi zamanlama belirliyor” şeklinde konuştu.
Kripto şirketi 21.co analizine göre, son üç operasyon ile hükümetin kasasına 200 bin BTC girdi. Bu rakam yaklaşık 5 milyar dolardan fazla değere karşılık geliyor. Hükümetin sahip olduğu toplam meblağın çok daha büyük olabileceği ifade edildi. Carnegie Mellon Üniversitesi’nde Profesör Nicolas Christin, “Hükümet bu varlıkları elden çıkarmak için genellikle çok yavaş hareket ediyor. Durum tespiti yapmaları gerekiyor, davalar genellikle karmaşık ve çok fazla bürokrasi var”
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar

Denizlispor ile Edirnespor küme düşmemek için sahada

Mahir Polat için vicdani bir adım

Aybüke Pusat'ın yerine kim gelecek? Yeni bir isme teklif götürüldü

2. Lig Kırmızı Grup’ta zirve mücadelesi

Özel'e 2 rakip çıktı, PM yarışında rekabet, Gölge Kabine ve İmamoğlu

Enes Güran'ın telefon ve internet kayıtları ortaya çıktı: İşte o kayıtlar

Trump, gümrük vergileri ve neler olacak? ABD dış ticaret açığı vermiyor ki…

Mart ayında öldü Temmuz'da ortaya çıktı!

Bursaspor 3 puan için sahada!

Özgür Özel'in anahtar listesine ilk girecek isimler belli oldu
