Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

ABD’li dev banka Merkez Bankası’nın faiz kararını değerlendirdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 500 baz puanlık faz artışını değerlendiren Goldman Sachs, faiz artırımının enflasyondaki artış ve Türk lirasındaki değer kaybına yönelik tek seferlik bir ayarlama olduğunu ve bir faiz artırım döngüsünün başlangıcı olmadığını belirtti.

ABD’li dev banka Merkez Bankası’nın faiz kararını değerlendirdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) dün piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı.

TCMB, politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye yükseltti.

ABD'nin en ünlü yatırım bankalarından olan Goldman Sachs, TCMB'nin gerçekleştirdiği 500 baz puan büyüklüğündeki faiz artırımının enflasyon ve para biriminde değer kaybı beklentilerine yönelik tek seferlik bir adım olduğunu, bir faiz artırımı döngüsünün başlangıcı olmadığını kaydetti. 

Ekonomim'de yer alan habere göre; Goldman Sachs, ayrıca kararın fiyatlarda istikrarı sağlama ve ortodoks para politikasına geçiş konularında Merkez Bankası'nın güvenilirliğini artıracağını da belirtti.

YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 32,5

Değerlendirmede "Yıllık enflasyonun yılın ikinci yarısında keskin bir düşüşe geçerek yıl sonunda yüzde 33'e gerilemesini ve TCMB'nin üçüncü çeyrekten itibaren para politikasını gevşetmeye başlayarak 2024 sonunda yüzde 32,5'e ulaşmasını beklemeyi sürdürüyoruz" denildi.

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye yükseltmişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Goldman Sachs faiz kararı Merkez Bankası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası