Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Akaryakıta dev zam geliyor! '4 lirayı geçecek'

Vergi uzmanı Ozan Bingöl'ün hesaplamalarına göre, akaryakıtta pompaya yansıyan zam Temmuz başında itibarıyla 4 TL'yi aşacak.

Akaryakıta dev zam geliyor! '4 lirayı geçecek'

Bu gece yarısı itibarıyla döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik nedeniyle motorine 1 lira 63 kuruş, benzine ise 1 lira 64 kuruş zam yapılacak.

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, 13 Temmuz'da akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerine gelecek zammın en az yüzde 17,87 olacağını duyurdu. Bingöl'e göre, bu gece yarısı geçerli olacak zamlar da dikkate alındığında, 13 Temmuz'da akaryakıt fiyatlarında 4 lirayı aşan bir artış yaşanacak.

"4 LİRAYI AŞAN ARTIŞ OLACAK"

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti:

"3 Temmuz tarihinde, yani 13 gün sonra, akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerindeki ÖTV tutarları Haziran ayı ÜFE’si sıfır bile gelse otomatik olarak en az yüzde 17,87 oranında artacaktır. KDV'si ile birlikte artış tutarı 2 ila 2,5 lira arasında olacaktır. Bu geceki zam ile birlikte mesela benzinde 13 gün sonra toplamda pompaya yansıyacak 4 lirayı aşan bir artış söz konusu olacaktır."

Bu gelişmeler, akaryakıt fiyatlarının önümüzdeki günlerde ciddi bir yükseliş göstereceğine işaret ediyor. Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmaların yanı sıra vergi zamlarının da etkisiyle tüketicilerin yakıt masrafları artacak gibi görünüyor.



Haber Kaynağı : 12punto

akaryakıt Benzin