Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bakan açıkladı: Evlilik kredisiyle ilgili yeni gelişme

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kamuoyunda faizsiz evlilik kredisi olarak bilinen Aile ve Gençlik Fonu’nun ikinci etap ödemelerini Kurban Bayramı dolayısıyla öne çektiklerini belirterek, ödemelerin bugün itibarıyla hesaplara yatırılacağını bildirdi.

Bakan açıkladı: Evlilik kredisiyle ilgili yeni gelişme

Kamuyounda faizsiz evlilik kredisi olarak bilinen Aile ve Gençlik Fonu'nun ikinci etap ödemeleri başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu doğrultuda başvuru yaparak evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanan, Mayıs ayı içerisinde de resmi nikâhlarını gerçekleştiren bin 203 çifte toplam 180 milyon 450 bin lira ödeme yapacaklarını bildirdi.

Söz konusu projeye başvuruların 15 Şubat itibarıyla "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alınmaya başlandığını hatırlatan Bakan Göktaş, başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği sağladıklarının bilgisini verdi.

2 BİN 976 ÇİFTE EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLDİ

Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’na bugün itibarıyla 9 bin 992 çiftin başvuru yaptığını belirterek, şartları sağlayan 2 bin 976 çifte evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmeti verdiklerini bildirdi.

Bakan Göktaş şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla hayata geçirdiğimiz projenin pilot uygulamasını deprem bölgesi olan Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da gerçekleştiriyoruz. Desteğimizde ilk ödemeyi eğitim programlarına katılıp resmi nikâhı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlerimizin hesaplarına yatırmıştık. İkinci etap ödemelerini Kurban Bayramı dolayısıyla öne çekerek, bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. Mayıs ayı içerisinde resmi nikâhlarını gerçekleştiren bin 203 çiftimize toplam 180 milyon 450 bin lira ödeme yapacağız.”

 


Haber Kaynağı : İHA

Aile ve Gençlik Fonu faizsiz evlilik kredisi Mahinur Özdemir Göktaş