Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Bakan Şimşek'ten 'sıcak para' açıklaması: 'Kimseden para istemedim'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'da düzenlenen 3. Finansın Geleceği Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, yurt dışı ziyaretlerinde hiç kimseden para istemediklerini vurgulayan Şimşek, "Türkiye’nin acil dış kaynağa ihtiyacı var, gelin bize para verin' demedik" dedi.

Bakan Şimşek'ten 'sıcak para' açıklaması: 'Kimseden para istemedim'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'da düzenlenen 3. Finansın Geleceği Zirvesi'nde konuştu.

Şimşek, "Risk primimiz düştü, bu çok önemli. Ülke risk primimiz (CDS) şu anda 284 seviyesinde. Hedefimiz gelecek sene bu risk primini 200 baz puanın altına düşürmektir. Kurdaki dalgalanmalar azaldı, ülkemize yönelik yabancı yatırımcı ilgisi arttı, bankaların ve reel sektörün dış borç çevirme oranları yükseliyor. Düşen cari açık ve artan sermaye girişleri ile brüt rezervler mayıs ayına göre 44,1 milyar dolar yükseldi" dedi.

"BİZE PARA VERİN DEMEDİK"

Şimşek, yurt dışı seyahatlerinde hiç kimseden para talep etmediklerini belirterek şunları ekledi:

"Bana 'Çok ülke dolaştınız, Türkiye'ye para gelmedi' dediler. Ben de dedim ki 'Yurt dışı seyahatlerimde kimseden para istemedim. Türkiye’nin acil dış kaynağa ihtiyacı var, gelin bize para verin' demedik. Programımızı anlattım, 'Dijital dönüşüm olacak, gelin yatırım yapın' dedik. 'Yeşil dönüşüm olacak, gelin yatırım yapın' dedik. Yurt dışı seyahatlerimde Türkiye ekonomisinin büyüme potansiyelinden ve sunduğu fırsatlardan bahsettim."


Haber Kaynağı : 12punto

Mehmet Şimşek 3. Finansın Geleceği Zirvesi