Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan hükümete 'Swap' çağrısı

Ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından 'Swap' çağrısında bulundu. Demirtaş, 2018'de kur krizi sırasında getirilen swap (döviz-TL takası) limitlerinin artırılmasını istedi.

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan hükümete 'Swap' çağrısı

Sosyal medya hesabını aktif olarak kullanan ve gündeme gelen ekonomik gelişmeleri yorumlayan Özgür Demirtaş, bu defa swap limitleriyle ilgili bir çağrıda bulundu.

Ekonominin başındaki isimlerin yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekmek adına çalışmalar yürüttüğü şu günlerde limitlerin gevşetilmesinin buna fayda sağlayacağını söyleyen Demirtaş, X hesabından şunları yazdı:

"Swap kanalları açılmalı.

Mevcut durum Türkiye’ye yakışmıyor.

Swap kanallarını ilk başta kapayan zihniyet tarihin tozlu sayfalarında yerin dibine sokulanlardan olacak…"

2018 YILINDAKİ KUR KRİZİNİN ARDINDAN KISITLANMIŞTI

Ekonomi kulislerinde, swap limitlerinin gevşetilmesi yoluyla yabancıların liraya erişiminin artması, piyasayı yabancılara açma yolunda önemli bir adım olarak yorumlanıyor.

Swap piyasasına dönük sınırlamalar, 2018'deki kur krizinin ardından yabancıların TL'yi açığa satışını engellemek üzere Ankara'nın attığı adımlar arasında yer almıştı.

Swap limitlerinin açılması, Türk bankalarının yurt dışında swap yoluyla ucuz TL'ye erişmesini beraberinde getirebilir. Öte yandan, yabancıların risk görmesi durumunda TL'yi açığa satma imkanları da artmış olacak.


Haber Kaynağı : 12punto

banka Ekonomi gündem Özgür Demirtaş piyasa swap yabancı yatırımcı

İlgili Haberler