Ernst&Young açıkladı: Doğrudan yabancı yatırımları artırmak için bunları yapın
Ernst & Young (EY), Avrupa’ya doğrudan yabancı yatırımları artırmak için yayınladığı raporda, DYY’lerin 2023’te bir önceki yıla göre %4 azaldığını belirtti. 2020’den bu yana süren düşüşün sebepleri arasında yavaşlayan ekonomik büyüme, artan enerji maliyetleri ve jeopolitik belirsizlikler yer alıyor. Raporda, Avrupa’nın yatırımları çekebilmesi için hükümetlerin atması gereken 9 temel adım vurgulandı.
Ernst & Young (EY), Avrupa'ya doğrudan yabancı yatırımları (DYY) artırmak için EY Avrupa Ülke Çekiciliği Araştırması 2024'ün ikinci kısım sonuçlarını yayımladı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Avrupa çapında yapılan DYY'lerin yıllık analizi olan rapor, Avrupa şirketlerini ve ulusal hükümetleri, daha fazla DYY çekmesine destek olacak 9 aksiyonu ortaya koyuyor.
EY Avrupa Ülke Çekiciliği Araştırması 2024'ün ikinci kısım sonuçlarına göre, Avrupa'ya yönelik DYY'lerin, 2023'te 2022'ye kıyasla yüzde 4 azaldığını ortaya koyan ilk anketin ardından yeni bulgularıyla birlikte yayımlandı.
2020'DEN BERİ DÜŞÜŞ SÜRÜYOR
Rapora göre, DYY'lerin salgından sonra toparlanması beklenirken, ekonomik büyümenin yavaşlaması, enflasyonist dalgalanmalar, enerji fiyatlarının artması ve jeopolitik ortamın hareketli olması nedeniyle 2020'den bu yana düştü.
Avrupa'ya yatırımları artırmak için hükümetlerin alması gerektiği aksiyonlar 9 maddede şöyle sıralandı:
"Doğru dengeyi sağlamak, küresel ticaret rekabetine hızlı yanıt vermek için birlik olmak, enerji fiyatları-tedarikine yönelik güveni yeniden oluşturmak, üretimde rekabetçiliği sürdürmek, yenilik için verimli bir ortam yaratmak, tam kapsamlı Sermaye Piyasası Birliği ile özel yatırımların önünü açmak, sürdürülebilirliğin ekonomik yanlarına odaklanmak, iş gücü verimliliğini artırmak-nitelikli iş gücünü desteklemek, vergi rekabetçiliği-gelir artışını dengelemek."
'ADIMLAR DİKKATLE ATILMALI'
Açıklamada görüşlerine yer verilen EY Türkiye Strateji ve Kurumsal Finansman Bölüm Başkanı Özge Gürsoy Büyükavşar, araştırmanın sonuçlarına göre açıklama yaptığını belirterek, Avrupa'nın, dirençli ve dinamik bir pazar arayan yatırımcılara, çekici bir destinasyon olarak görülmesi için adımların dikkatle atılması gerektiğini aktardı.
Gürsoy, yöneticilerle gerçekleştirdikleri görüşmeler kapsamında ortaya çıkan eylem planının Avrupa'daki kurumların, hükümetlerin ve şirketlerin büyümesi, istikrarı ve yenilikçi duruşu için elverişli bir ortam hazırlayacağına inandıklarını kaydederek, "Avrupa, bu sayede, kıtanın sadece iş dünyasına açık olmadığını, sürdürülebilir ve ileri görüşlü yatırımlar için gelişen bir merkez olduğunu dünya çapındaki yatırımcılara gösterebilir." ifadelerini kullandı.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar
Gelinim Mutfakta kim elendi? 10 bileziği kim aldı? 22 Kasım 2024 puan durumu
Fenerbahçe En-Nesyri için Al-Nassr'den gelen rekor bonservisi reddetti
22 Kasım 2024 burç yorumları
Atatürk için 21 Kasım 1938'de yapılan resmi cenaze töreninin fotoğrafları
BEDAŞ 22 Kasım'da İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleleri açıkladı
Lüks araba markası Jaguar logosunu neden değiştirdi? Yeni logosu ne oldu?
Bakan Yusuf Tekin'den Teğmen Ebru Eroğlu ve diğer teğmenleri kurtaracak karar!
Netenyahu'yu tutuklayacak ülkeler belli oldu!
21 Kasım 2024 reyting sonuçları: Perşembe günü hangi yapım birinci oldu?
İsmi Fenerbahçe ile anılıyordu: Al Nassr'da flaş Talisca gelişmesi