Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fatih Portakal en düşük emekli maaşı için rakam verdi: Kusura bakmayın iktidar, emekliler sizden önce benden duyacak

Daha önce asgari ücret zammı için tahminde bulunan gazeteci Fatih Portakal, milyonlarca yurttaşın merakla beklediği emekli ve memur maaşı için de rakam verdi.

Fatih Portakal en düşük emekli maaşı için rakam verdi: Kusura bakmayın iktidar, emekliler sizden önce benden duyacak

Asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak belirlenmesinin ardından gözler emekli ve memur maaşlarına çevrildi.

3 Ocak'ta enflasyon oranının belli olmasıyla beraber memur ve emekli maaşları da netleşecek. Milyonlarca memur ve emekli, maaşlarına uygulanacak zammı merakla bekliyor.

FATİH PORTAKAL'DAN EMEKLİ VE MEMUR MAAŞI TAHMİNİ

Daha önce asgari ücrete yapılacak zammı bilen gazeteci Fatih Portakal, bu kez de en düşük emekli ve memur maaşı için tahminde bulundu.

"KUSURA BAKMAYIN İKTİDAR, EMEKLİLER SİZDEN ÖNCE BENDEN DUYACAK"

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Portakal, "Asgari ücreti 1 ay önceden bildirmiştim. İsabetli bir öngörüde bulunmuşum. Ve bir emekli olarak dün gece, “Bize ne zam yapılır?” diye düşündüm. Alo malo filan derken, bir şeylere ulaştım. Emekliye zam ne olacak? Tek oran mı, kademeli oran mı? En düşük rakam ne olabilir? Kusura bakmayın iktidar, emekliler sizden önce Sözcü Ana Haber'de benden duyacak. İşinizi yine bozacağım" ifadelerini kullandı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN RAKAM VERDİ

Daha sonra ana haberde emekli zammı konusuna değinen Portakal şu açıklamayı yaptı;

"Asgari ücrete yüzde 49 zam yapıldı ve 17 bin 2 lira oldu. Şimdi emekliler bekliyor. En önemlisi de 7 bin 500 lira alanlar ne olacak?

Yüzde 52-53 aralığında oran veriyorum. O da en düşük emekli maaşı 11 bin 200 veya 11 bin 400 arasında değişecek. Yüksek alanlara aynı olamayacak.

Ben mesela maaşımı söyleyim, yüksek alıyorum; 24 bin lira... Bana yüzde 52-53 yapılmayabilir. Ama yüzde 38'in altında olmayacak. Düşük olanı yukarı çekecekler ama yüksek alanlara kademeli olabilir."


Haber Kaynağı : 12punto

asgari ücret emekli maaşı Fatih Portakal memur maaşı