Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

GKN Kargo Galatasaray'a sponsor olmuştu, konkordato iddiası! 42 milyon TL ödeyecekti

Galatasaray'ın sponsorları arasında yer alan GKN Kargo'nun konkordato başvurusu yaptığı iddia edildi. Temmuz 2023'te Galatasaray ile masaya oturdu ve bir sponsorluk anlaşması yapmıştı. Bu anlaşmaya göre şirket, Galatasaray'a 42 milyon TL ödeyecekti.

GKN Kargo Galatasaray'a sponsor olmuştu, konkordato iddiası! 42 milyon TL ödeyecekti

Galatasaray'ın sponsorlarından GKN Kargo, yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. 

Kargo sektörünün öne çıkan temsilcilerinden biri olan GKN Kargo, Galatasaray ile gerçekleştirdiği sponsorluk anlaşmasının ardından mali sorunlarla karşı karşıya kaldı. Şirketin 500 milyon TL'yi aşan borcu ortaya çıktı.

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yapılan başvuruda, şirketin muhtemel hacizlere karşı koruma talep ettiği belirlendi. Mahkeme, şirkete geçici olarak 3 aylık bir süre tanıdı ve aynı zamanda "konkordato komiseri heyeti" oluşturulmasına karar verdi. Şirketin toplam varlıklarının 281 milyon 194 bin TL olduğu ifade edildi.

"ŞİRKETİMİZ KIMILDAYAMAZ HALE GELDİ"

Webtekno'dan Eray Kalelioğlu'nun haberine göre, GKN Kargo, Temmuz 2023'te Galatasaray ile masaya oturup 42 milyon TL'lik bir sponsorluk anlaşması yapmıştı. Ancak, bu anlaşmanın konkordato sürecini başlatan neden olduğu iddia edildi. Şirketin dilekçesinde, "Şirketimiz kımıldayamaz hâle geldi." ifadesi yer aldı.


Haber Kaynağı : 12punto

Galatasaray konkordato Sponsor