Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

HSBC'den 'Fatih Karahan' değerlendirmesi: Enflasyon ve faiz vurgusu

İngiltere merkezli HSBC bankası, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na Fatih Karahan’ın getirilmesi hakkında yayımladığı notta, para politikasında değişiklik beklenmediği ve yıl sonu enflasyon tahmininin yukarı yönlü revize edilebileceği düşüncesine yer verildi.

HSBC'den 'Fatih Karahan' değerlendirmesi: Enflasyon ve faiz vurgusu

HSBC ekonomistlerinden Melis Metiner, “Yeni merkez bankası başkanı, aynı politika” başlıklı kaleme aldığı notta, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın görevinden affını istemesi ve yerine Başkan Yardımcısı Fatih Karahan’ın getirilmesinin para politikası üzerindeki etkisini değerlendirdi.

PARA POLİTİKASI YORUMU

Bloomberg'te yer alan habere göre; Başkanlık değişiminin para politikası üzerinde değişikliğine yol açmasını beklemediklerini söyleyen HSBC, TCMB’nin sıkılaştırma sürecinin geçen ay sona erdiğini düşündüklerini ve bu yıl boyunca politika faizinin sabit kalmasını beklediklerini kaydetti.

Yayımlanan notta, HSBC’nin Türkiye'nin enflasyon görünümüne ilişkin riskleri görmeye devam ettiği ve manşet enflasyonun bu yıl sonuna kadar TCMB'nin yüzde 36'lık tahmininin üzerinde yüzde 45'e kadar ılımlı bir seviyeye gelmesini öngördüğü belirtildi.

ENFLASYONUN YUKARI YÖNLÜ REVİZESİ BEKLENİYOR

TCMB’nin yeni enflasyon raporunu 8 Şubat'ta yayınlayacağı hatırlatılan notta, “Yıl sonu tahmininin yukarı yönlü revize edilebileceğini düşünüyoruz. Yakın vadede piyasaların odak noktası, makro ihtiyati politika çabaları, likidite önlemleri veya potansiyel mali sıkılaştırma da dahil olmak üzere politika yapıcıların uygulamaya koyduğu diğer sıkılaştırma önlemleri olacak.” ifadeleri yer aldı.


Haber Kaynağı : 12punto

Bloomberg Enflasyon Fatih Karahan Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası HSBC