Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

JPMorgan CEO Dimon'dan gayrimenkul yorumu: 'Gayrimenkullerde sorunlar olacak...'

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon ticari gayrimenkul sektörüne dair değerlendirmelerde bulundu. Dimon, yüksek faizlerle bağlantılı daha düşük değerlenmelerin “Kriz olmadığını, bunun bilinen birşey olduğunu” söyledi.

JPMorgan CEO Dimon'dan gayrimenkul yorumu: 'Gayrimenkullerde sorunlar olacak...'

JPMorgan CEO'su Jamie Dimon, ticari gayrimenkul sektöründe yaşanan sıkıntıları değerlendirdi. Dimon konuşmasında, gayrimenkul sektöründe yaşanan sıkıntıların ABD resesyondan kaçındığı sürece yönetilebilir seviyede olduğunu belirtti. 

CNBC’ye konuşan JPMorgan CEO’su Jamie Dimon yüksek faizlerle bağlantılı daha düşük değerlemelerin “kriz olmadığını, bunun bilinen birşey olduğunu” söyledi.

"NORMALLEŞME SÜRECİNİ YANSITIYOR"

Dimon, “Eğer resesyon yaşamazsak refinansmanla, daha fazla sermaye koyarak bu problemin çözülebileceğini düşünüyorum. Eğer faizler artar ve resesyon yaşarsak gayrimenkullerde sorunlar olacak ve bazı bankalar diğerlerine göre gayrimenkuller açısından daha büyük problem yaşayacak” açıklamasını yaptı.

ABD’de New York Community Bancorp’un ticari gayrimenkullere bağlı krediler için analist beklentilerinin 10 katı karşılık ayırması ve temettü ödemesi yapmaması üzerine ticari gayrimenkullerin kriz yaratma potansiyeli tartışma konusu olmuştu.

Dimon artan temerrüt oranlarının uzun süren düşük faiz döneminden sonra bir “normalleşme sürecini” yansıttığını düşünüyor.


Haber Kaynağı : 12punto

jpmorgan Jamie Dimon