Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

JPMorgan, Türkiye ekonomisi için faiz beklentisini revize etti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve ENAG şubat ayı enflayon verilerini yayımladı. TÜİK'in verilerine göre enflasyon, şubat ayında yüzde 4,53 olarak belirlendi. ABD'li yatırım bankası JPMorgan, Türkiye'de enflasyon verilerinin beklenenden fazla gelmesi sebebiyle faiz beklentisini revize etti.

JPMorgan, Türkiye ekonomisi için faiz beklentisini revize etti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve ENAG dün şubat ayı enflasyon verilerini yayımladı. TÜİK'e göre şubat ayı enflasyonu yüzde 4,53 olarak belirlenirken; ENAG enflasyonu; 4,32 olarak açıklamıştı. 

Türkiye'de enflasyon verilerinin beklenenden daha yüksek gelmesi sonrası ABD yatırım bankası JPMorgan, Türk ekonomisine ilişkin faiz beklentisini revize etti.

JPMorgan, nisan ayındaki Merkez Bankası toplantısında 500 baz puanlık bir faiz artırımı bekliyor. 500 baz puan artırılması halinde faiz oranı yüzde 50'e çıkacak. ABD'li yatırım bankası, Türkiye'nin en son yüzde 45'e yükselttiği faiz artırımının artık sonuna gelindiği kanaatindeydi.

JPMorgan'ın araştırma notunda, "Manşet TÜFE enflasyonu şubat ayında aylık yüzde 4,5 ile bizim beklentimiz olan yüzde 4,2'nin ve piyasa konsensüsü olan yüzde 3,8'in çok üzerinde gerçekleşti" denildi. 

Banka, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) kasım ve aralık aylarında politika faizini indirebileceğini, bu yüzden yılsonu politika faizi tahminini yüzde 45'te tuttuğunu açıkladı.


Haber Kaynağı : 12punto

TÜİK ENAG jpmorgan