Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kiracı, ihtiyaç nedeniyle tahliye davasını kazandı

İstanbul’da bir dairede 10 yıldır oturan bir kiracı, evin satılmasından sonra yeni ev sahibinin açtığı tahliye davasını kazandı.

Kiracı, ihtiyaç nedeniyle tahliye davasını kazandı

Kiracının avukatı Gizem Gonce'nin anlatımına göre, İstanbul'da bir dairede 10 yıldır oturan kiracı, evin satılması sonucu ihtarname ile karşı karşıya kaldı. 

Milliyet.com.tr’ye anlatan Gonce, şunları söyledi:

Evi satın alan kişi 1 ay içerisinde eğer o evde oturmak istiyorsa ihtarname göndermesi gerekiyor. Sonrasında ise müvekkil kiracı kendisine uygun bir ev bulamadığı için evden çıkmıyor.

Akabinde yeni ev sahibi tahliye davası açıyor. Dava açmasının sebebi de ihtiyaç sebebiyle tahliye davası açmasıdır. Yani ‘benim evim yok, yeni aldığım ev çocuklarımın okuluna yakın olduğu için burada oturmak istiyorum’ diyor.

Bu tahliye davasında hakim tanıkları dinledi, karşı tarafın tanıklarını da dinledi. Burada önemli olan husus yeni ev sahibinin İstanbul genelinde 5 dairesinin olması sebebiyle ve bu dairelerin hepsinde kiracı bulunması sebebiyle evin tahliyesine karar vermedi.

Her ne kadar ev çocuklarının okuluna yakın olsa bile mülk sahibinin ‘diğer kiracıları çıkarmayıp neden yeni aldığı evdeki kiracıyı çıkarmak istediği araştırıldı. Mahkeme samimi ve gerçekçi olmayan beyan sunulmasından dolayı evin tahliyesine karar vermedi ve kiracımız evinde oturmaya devam etti.

Genelde ihtiyaç sebebiyle tahliye davalarında hakimler mutlaka evin tahliyesine karar verir. Gerçekten bir ihtiyaç olduğunu düşünür. Ancak davalarda ihtiyacın samimi olması ve ispatlanması gerekiyor.

O yüzden kira davalarında en önemli husus, yeni evi satın alan kişilerin de dikkat etmesi gereken durum şu: Evde gerçekten oturmak için geçerli sebepleriniz varsa ve başka eviniz yoksa tahliye davalarını kazanma ihtimalleri yüksek oluyor. Sadece bunu kiracıyı çıkarmak için bir amaç olarak kullanıyorlarsa o zaman da mahkemeler bunu kabul etmiyor ve kiracıyı koruyor.”


Haber Kaynağı : 12punto

Avukat ev sahibi İstanbul kiracı