Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Mehmet Şimşek’in Hafize Gaye Erkan’ın yerine önerdiği ilk isim ortaya çıktı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı’ndan istifa eden Hafize Gaye Erkan’ın yerine önerdiği ilk ismin Cevdet Akçay olduğu öne sürüldü.

Mehmet Şimşek’in Hafize Gaye Erkan’ın yerine önerdiği ilk isim ortaya çıktı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) ilk kadın başkanı Hafize Gaye Erkan, hakkında ‘itibar suikastı’ yapıldığını ifade ederek görevden affını istedi.

Erkan’ın yerine TCMB PPK Üyesi Fatih Karahan atandı. 10 Haber yazarı Barış Soydan, Merkez Bankası’nda yaşanan üst düzey değişimin perde arkasını yazdı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'ı önerdiğinin, ancak Fatih Karahan ismi önce çıkınca mecburen sahiplendiğinin konuşulduğunu dile getiren Soydan, şöyle devam etti:

'CEVDET AKÇAY AKP'YE YAKIN BİR İSİM DEĞİL'

"Prof. Dr. Cevdet Akçay'ın Fatih Karahan'a göre çok daha kıdemli bir ekonomist olduğu ortada. Fatih Karahan'ın uzmanlık alanı işgücü piyasaları; yayınladığı akademik makaleler bununla ilgili. Cevdet Akçay'ın uzmanlık alanı ise doğrudan para politikası.

(Cevdet Akçay)

Akçay atanmış olsa bugün borsa haftaya hiç kuşkusuz coşkulu bir başlangıç yapardı. Ama olmadı, çünkü Akçay AKP'ye yakın bir isim değil, geçmişte uzun yıllar Koç Grubu kuruluşlarında görev yaptı (Yapı Kredi'de baş ekonomistlik, Koç Üniversitesi'nde öğretim üyeliği).

'GÖRMEMEK İÇİN KÖR OLMAK LAZIM'

Fatih Karahan ise eski AKP milletvekili, kısa süre öncesine kadar da Washington Büyükelçisi olan Murat Mercan'ın yeğeni ve Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar'ın akrabası. Yani aileden. Merkez Bankası başkanlığına Akçay'ın değil onun tercih edilmesinin sebebinin bu olduğunu görmemek için kör olmak lazım."

Yazının tamamı için tıklayın


Haber Kaynağı : 12punto

Fatih Karahan Hafize Gaye Erkan Mehmet Şimşek Merkez Bankası Recep Tayyip Erdoğan Cevdet Akçay