Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Özgür Demirtaş, Erkan'ın istifasına farklı bir pencereden baktı

Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası Başkanlığından istifasının ne gibi sonuçlar doğuracağı yönünde ekonomistler tarafından değerlendirmeler yapılmaya devam ederken, ekonomist Özgür Demirtaş, istifayla ilgili yorum yapan 'borsacı' hesaplar üzerinden bir açıklamada bulundu.

Özgür Demirtaş, Erkan'ın istifasına farklı bir pencereden baktı

Merkez Bankası Başkanlığına getirildiği günden beri attığı adımlar yakından takip edilen Hafize Gaye Erkan, özellikle son zamanlarda ailesi üzerinden yapılan haberlerle gündeme geliyordu. 

Erkan, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla istifasını verdikten sonra ekonomide yaşanacak dalgalanmalar merakla beklenmeye başladı.

Borsa yorumları yapan hesapların durumun çok kötüleşeceğini söylemeleri üzerine bir paylaşımda bulunma gereği hisseden ekonomist Özgür Demirtaş, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ayrılmasının ardından 'özellikle borsacı hesaplar okusun' diyerek değerlendirmelerini okuyucularıyla paylaştı.

Demirtaş, sosyal medya hesabından Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ayrılması hakkında değerlendirmelerde bulundu. Demirtaş, değerlendirmelerinde önemli noktalara işaret etti.

Yazısına "Özellikle borsacı hesapların okuması lazım" diyerek başlayan Demirtaş, Yeni Merkez Bankası Başkan atamasıyla ilgili görüşlerini şu sözlerle paylaştı,

1) Borsacı hesaplar, Hafize hanımın görevden alınmasının kötü olacağını düşündüler. Ortalığı ayağa kaldırdılar. Hayır öyle olmayacak.

2) Hafize hanım ile ilgili iddialar kurumun ciddiyeti açısından risk idi. Görevden alınması piyasalar için olumludur. Bu Naci Ağbal meselesi ile aynı değildir.

"ŞAHSEN CEVDET AKÇAY'I İSTEMİŞTİM"

3) Ben şahsen Cevdet Akçay’ı istemiştim. Çünkü çok kötü başka bir tercihten korkmuştum. Ancak Fatih Karahan da gayet eğitimli ve liyakatli bir isim.

4) Bundan sonra önemli olan Merkez Bankasının SIKI para politikasına hız kesmeden devam etmesi.

5) Merkez Bankası görevini yaptıktan sonra iş Mali Politikaya düşüyor. Ekonomi bakanının söylediği Devletin ve siyasetçilerin tasarruf yapması şart.

6) Uzun vadeli iyileşme için de yıllardır söyleye söyleye dilimizde tüy biten yapısal reformlar şart.

"BORSA ETKİLENMEZ"

7) Hafize hanımın ayrılmasının Borsa için kötü olacağını düşünüp, konu hakkında eğitimleri olmadığı için de panik olup oraya buraya saldıran kişiler mahçup olmuşlardır umarım.

Hafize hanım ayrılınca Borsa etkilenmez, nasıl gidecektiyse öyle gider.

Yani Çıkacaktıysa çıkar, Düşecektiyse düşer. Ortalığı ayağa kaldırmanın gereği yoktu ama Borsa hesapları 2-3 hafta önce çıldırmıştı.

8) Yeni Başkanın ortodoks politikaya devam edeceğini düşünüyor ve umuyorum.

9) Cevdet Akçay’ın birikiminden de bankanın yararlanmaya devam edeceğini umuyorum. Yabancı yatırımcının çekilmesi açısından bu çok önemli.

Fatih Karahan atamasının Türkiye için olumlu olmasını dilediğini söyleyen Demirtaş, yapısal reformların yapılmasını ve bu ekonomik krizden biran önce çıkılmasını Türkiye için dilediğini söyledi.


Haber Kaynağı : 12punto

atama Başkan borsa Ekonomi Fatih Karahan Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası Özgür Demirtaş Para Türkiye