Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Rant satışları hız kesmiyor: Ankara ve İstanbul'da yeni özelleştirme kararları

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, Dışişleri Bakanlığı binası inşasına ayrılan, Ankara'nın en değerli bölgelerinden biri olan Çankaya'daki 132 bin metrekarelik arsanın satışı için karar alındı. CHP eski milletvekili Gürsel Tekin ise İstanbul'un 17 ilçesinde bulunan birbirinden değerli arsaların satışı için harekete geçildiğini dile getirdi.

Rant satışları hız kesmiyor: Ankara ve İstanbul'da yeni özelleştirme kararları

Yurt dışından kaynak bulamayan iktidar, tekrar şehir merkezlerindeki değerli arsa ve arazilere yöneliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, uzun bir süredir Dışişleri Bakanlığı binası inşası için bekletilen ve Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan 132 bin metrekarelik önemli arsayı özelleştirme programına dahil etti. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, MHP genel merkezinin karşısında yer alan ve iki ayrı parselden oluşan arsa, satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve diğer uygun işlemlerle özelleştirileceği söylendi.

ÖZELLEŞTİRME SÜRECİNDE DEĞİŞİKLİK

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; Çankaya'nın Karakusunlar semtinde, Dışişleri Bakanlığı'nın arşiv binasını içeren arsanın özelleştirme sürecinin en geç 2027 sonuna kadar tamamlanmasına karar verildi. Arsanın özelleştirilmesinden elde edilecek gelir, giderler düşüldükten sonra Dışişleri Bakanlığı'nın yeni hizmet binaları ihtiyacını karşılamak amacıyla Hazine nezdinde Dışişleri adına açılacak hesaba aktarılacak. Kamu binası yapılacak arsanın satılmasına karar verilmesi, nakit sıkışıklığına işaret ediyor. Özelleştirilecek arsa, 114.5 ve 18 dönümü kapsayan iki ayrı parselden oluşuyor. Küçük parselle ilgili olarak Dışişleri'nin arşiv binası bulunurken, büyük parselle ilgili kısımda ağaçlar bulunmaktadır. Arsa imar planında emsal 1.75, kat yüksekliği 10 kat olarak belirlenmiştir. Ancak özelleştirme sürecinde kat yüksekliği ve emsalin, rant değerini artırıcı şekilde değiştirilmesi beklendiği belirtildi.

İSTANBUL'DA KIYMETLİ ARSALAR SATIŞTA

İktidar, birçok kamu varlığının özelleştirilmesine hazırlık yaparken, CHP eski milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'un 17 ilçesinde bulunan birbirinden değerli arsaların satışı için harekete geçildiğini ifade etti. Tekin, arsaların İstanbul'un Silivri, Sarıyer, Eyüpsultan, Çatalca, Esenler, Kağıthane, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Ümraniye, Maltepe, Tuzla, Kartal, Beylikdüzü, Sancaktepe, Şile, Beykoz ve Eyüp ilçelerinde yer aldığını belirtti. Ayrıca, Ulaştırma Bakanlığı'nın Urla'daki 9 dönümlük zeytinliği de satışa çıkardığı bilgisi verildi.


Haber Kaynağı : 12punto

İstanbul Ankara rant Arsa satışı