Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Rekabet Kurulu bazı devralma işlemlerini onayladı

Rekabet Kurulu, Ford-Volkswagen anlaşmaları, EXOES Grup devralınması, Axonics-Boston Scientific devralınması ve daha birçok devralma ve ortak kontrol kurulması başvurusuna karar verdi.

Rekabet Kurulu bazı devralma işlemlerini onayladı

Rekabet Kurulu, çeşitli devralma ve ortak kontrol kurulması başvurularını karara bağladı.

Ford Motor Company ve Volkswagen AG arasındaki One Ton Van Geliştirme ve Tedarik anlaşmaları ile Ford Motor Company ve Ford Otomotiv Sanayi AŞ arasındaki One Ton Cargo Van Fason Üretim ve Tedarik anlaşmalarına bireysel muafiyet tanındı.

Fonds Avenir Automobile 2, Meridiam Green Impact Growth Fund, EXOES ve E-MERSIV'in kurucu hissedarları tarafından kurulacak yeni holding şirketi (HOLD-CO) aracılığıyla EXOES ve E-MERSIV üzerinde ortak kontrol tesis etmesine izin verildi.

Axonics Inc'in tek kontrolünün Boston Scientific Corporation tarafından devralınması uygun bulundu.

Metafor Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim AŞ'nin ve Knot Enerji Elektrik Üretim AŞ'nin tüm hisselerinin ve kontrollerinin İş Enerji Yatırımları AŞ tarafından devralınması işlemi onaylandı.

IDC Uluslararası Diyaliz Merkezleri Ltd. Şti., Fresenius Sağlık Hizmetleri AŞ ve Fresenius Nefroloji Hizmetleri AŞ'nin hisselerinin tamamının Daviva Renal Yönetim Hizmetleri AŞ tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Belimed AG ve Belimed Life Science AG'nin tek kontrolünün Miele Beteiligungs-GmbH tarafından devralınması onaylandı.

Barentz Holding B.V.'nin tek kontrolünün Cinven Limited tarafından Barley Bidco B.V. aracılığıyla devralınması işlemi uygun bulundu.

Mitsui & Co., Ltd., Osaka Gas Co. Ltd. ve RWE Offshore Wind GmbH tarafından tam işlevsel bir ortak girişim kurulması işlemine izin verildi.

OCI Fertilizers B.V. ile ADNOC Fertilizers-Sole Proprietorship L.L.C'nin ortak kontrolündeki Fertiglobe plc hisselerinin belli bir kısmının ve tek kontrolünün ADNOC Fertilizers-Sole Proprietorship tarafından devralınması kararlaştırıldı.

Aksa Enerji Üretim AŞ'nin dolaylı iştiraki olan Aksa Enerji Talimarjan FE LCC tarafından, Gaziantep'te kurulu doğal gaz basit çevrim santrali tesisindeki taşınır varlıklarının mülkiyetinin ve tam kontrolünün devralınması işlemi onaylandı.

VRLab Academy Yazılım AŞ'nin B ve D grubu pay sahiplerine yönetim kurulu tarafından alınacak bazı kararlar bakımından veto yetkisi verilerek, anılan teşebbüs üzerinde ortak kontrol tesis edilmesi uygun bulundu.

MIM Software Inc'in tek kontrolünün GE Healthcare Technologies Inc. tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Valeo Thermal Commercial Vehicles Germany GMBH'nin tek kontrolünün H.I.G. Capital, LLC tarafından H.I.G. Europe Middle Market Holdings L.P. aracılığıyla dolaylı devralınması işlemi onaylandı.

Öncü Çimento Yatırım AŞ'nin hisselerinin tamamının ve tek kontrolünün CABA Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından AC Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ aracılığıyla devralınması işlemine onay verildi.

Anatolia Hospital markası altında Antalya'da özel hastane işletmeciliği sektöründe faaliyet gösteren Kemer Medical Center Özel Sağlık Hizmetleri Turizm ve Ticaret AŞ'nin belli hissesinin ve tek kontrolünün Koç Holding AŞ tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Duffle Travel Retail Platform GmbH üzerinde GHARAGE Ventures GmbH, Dufry International AG ve Takeaway.com Central Core B.V tarafından ortak kontrol kurulması işlemi onaylandı.


Haber Kaynağı : AA

Rekabet Kurulu