Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Tesla hisseleri, beklentilerin altında kalan bilanço ve büyüme uyarısı sonrası çakıldı

Tesla'nın son çeyrek bilançosu, şirketin beklentilerin altında kalan finansal sonuçları ve büyüme uyarısı sonrası hisselerde sert düşüşe neden oldu. Şirketin geliri 2023'ün dördüncü çeyreğinde, önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3 artarak 25,2 milyar dolara yükseldi. Tesla, 2022'nin dördüncü çeyreğinde 24,3 milyar dolar gelir elde etmişti.

Tesla hisseleri, beklentilerin altında kalan bilanço ve büyüme uyarısı sonrası çakıldı

Tesla'nın son çeyrek bilanço rakamlarının beklentilerin altında kalması nedeniyle hisseleri bir günde %12 düştü. Şirket, finansal sonuçlarda beklentileri karşılayamadığını açıklarken, araç hacmindeki büyümenin 2024'te geçen yıla kıyasla daha düşük olabileceği uyarısında bulundu. Ayrıca, Tesla'nın geliri ve net karı da piyasa beklentilerinin altında kaldı.

DEĞER KAYBI SÜRÜYOR

Tesla'nın bilançosunun ardından şirket hisseleri %12'nin üzerinde değer kaybetti ve yıl başından bu yana %26'dan fazla değer kaybetti.

Aynı zamanda Elon Musk, Çinli otomobil üreticilerinin ticari engeller olmazsa dünya genelinde diğer otomobil şirketlerini ezme potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Musk, Çinli otomobil şirketlerinin dünya çapında rekabetçi olduğu gözlemlerine dayanarak bu açıklamayı yaptı.

Ayrıca, ekiplerin Teksas’taki “Gigafactory” adı verilen üretim tesisinde yeni nesil araç üzerinde çalıştığı ve bu nedenle bu yılki araç hacmindeki büyümenin geçen yıla kıyasla daha düşük olabileceği uyarısında bulunuldu.

Bilanço’nun açıklanmasının ardından Tesla hisseleri dün yüzde 12’nin üzerinde değer kaybetti. Tesla hisseleri bu yıl yüzde 26’dan fazla değer kaybetti.

Musk, Tesla’nın geçen yılın son çeyreğine ait bilançosunun ardından yaptığı açıklamada “Gözlemimiz genel olarak Çinli otomobil şirketlerinin dünyadaki en rekabetçi otomobil şirketleri olduğu yönünde” dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Elon Musk tesla

İlgili Haberler