Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TÜİK, ENAG’ın verilerini kabul etti: 'Sizden çalınanları faiziyle geri alın'

Açıkladığı verilerle kamuoyunun tepkisin çeken Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) paylaştığı enflasyon verilerinin doğruluğunu kabul etti.

TÜİK, ENAG’ın verilerini kabul etti: 'Sizden çalınanları faiziyle geri alın'

Tüketici Eğilim Anketi’ndeki sorulardan yola çıkarak hissedilen enflasyon oranını tahmin eden Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre aradaki farkın nedeni tüketim alışkanlığı ve harcama kalıpları olarak gösterildi.

Ekonomi gazetesinden Maruf Buzcugil'in haberine göre; TÜİK açıkladığı enflasyon verilerinin yurttaşlar tarafından iki kat daha yüksek hissedildiğini hesapladı.

TÜİK’in hesaplamalarına göre yüzde 64,7 olarak 2023 yılı tüketici enflasyonu yüzde 129,4 dolayında hissedildi.

Algılanan enflasyonun, ölçülen enflasyondan yüksek olmasıysa "Tüketicilerin gelir seviyelerinin, harcama kalıplarının ve tüketim alışkanlıklarının kişiden kişiye farklılık göstermesi, enflasyon tespitinde kullanılan mal ve hizmet sepetinin bireylere göre değişmesi" ile açıklandı.

"TÜİK EN SONUNDA ENAG VERİLERİNİN DOĞRU OLDUĞUNU KABUL ETMİŞ"

Konuyla ilgili sosyal medyadan açıklama yapan Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) kurucusu Veysel Ulusoy, "TÜİK en sonunda ENAG verilerinin doğru olduğunu kabul etmiş. Bu bir itiraf haberidir. Dikkatli okuyun..." dedi.

Yurttaşara "Dava açın, sizden çalınanları faiziyle geri alın" çağrısında bulunan Ulusoy, "Açtığınız dava kapsamında daha önce yaptığımız gibi, tüm verileri mahkemeye sunarız" ifadelerini kullandı.

Ulusoy'un paylaşımı şöyle;

"TÜİK en sonunda ENAG verilerinin doğru olduğunu kabul etmiş.

Bu bir itiraf haberidir. Dikkatli okuyun...

ve... dava açın, sizden çalınanları faiziyle geri alın. Açtığınız dava kapsamında daha önce yaptığımız gibi, tüm verileri mahkemeye sunarız. 

En ince ayrıntısına kadar...

TÜİK toplumsal haykırış, fakirlik ve ortaya çıkan talepler sonucunda, durumu yönetmek için 'evet hissedilen enflasyon yüzde 129, kabul ama bir sorun niye' yaklaşımı ile açıklama yapmış.

Bunu yaparken de ENAG'ı siyasal eğilime çekip suçlama peşine düşmüş, yaptığı hataları kapatmak istemiş.

Aşağıdaki haber sizlerin açacağı davaları çoğaltacaktır." 



Haber Kaynağı : 12punto

Enflasyon Araştırma Grubu ENAG Ekonomi Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK Ekonomi haberleri Enflasyon