Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Türk-İş: TÜİK'in, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın görüşü alındı asgari ücret için şu anda bir sonuç yok

Türk-İş Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Türk-İş: TÜİK'in, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın görüşü alındı asgari ücret için şu anda bir sonuç yok

Asgari ücret 2. toplantısı sona erdi. Asgari ücrette ilk toplantı sonrası yol haritası belirlendi. 2024 asgari ücret 7 milyon çalışanın doğrudan 85 milyon vatandaşın da dolaylı yoldan gelirlerini değiştirecek. Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRET 2. TOPLANTISI SONA ERDİ

İşçi, işveren ve hükümet yetkililerinden oluşan 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde bir araya geldi. Asgari ücret 2. toplantısı gerçekleşti.

TÜRK-İŞ'TEN 'RAKAM' AÇIKLAMASI

Asgari Tespit Komisyonu 2. toplantısı sonrası ilk açıklama TÜRK-İş'ten geldi. TÜRK-İş Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar:

"Şu anda bir sonuç yok. Ancak tahmin ediyorum görüşmeler süratle devam edecek. Kısa süre içinde mutabakata varılarak sona ermesini temenni ediyoruz. Ama rakam şu an yok. Şu anda mutabakat olur mu olmaz mı demenin bir anlamı yok, çünkü rakam ortada yok. Bu hafta içerisinde tekrar bir araya gelerek bu işin sonuca gidilmesini temenni ediyoruz."

AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu'ndan asgari ücret 2. toplantısı öncesi açıklama geldi:

"Asgari ücrette, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz, alım gücünü artıracağımız bir rakamı ortaya koyacağız. Ocak başında ortaya çıkacak enflasyon oranının da değerlendirilmesiyle memur ve emeklilerimizin yaşam standardını daha yukarı çekecek, alım gücünü artıracak maaş düzenlemesi söz konusu olacak" - "2024 aynı zamanda yeni anayasanın görüşüleceği, konuşulacağı atmosferi de beraberinde getirecek. Sivil, özgürlükçü, demokratik, tutarlı, bütünlüklü, çoğulcu anayasayı, sivil iradeyle, kendimiz başlayıp kendimiz bitirecek şekilde, milletin temsilcileri olarak gündemimize almak ve topluma karşı verdiğimiz sözleri bütün partiler olarak yerine getirmek zorundayız."


Haber Kaynağı : 12punto

asgari ücret