Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Türkiye ve ABD arasındaki ticaret hedefi: 35 milyar dolar

Ekonomi Bakanı Bolat, New York'ta düzenlenen 15. Yatırım Konferansı'nda Türkiye'nin ABD ile ticaret hedeflerini ve yatırım potansiyelini vurguladı. Türkiye'nin karşılıklı ticaretinin geçen yıl 33 milyar dolardan bu yıl 35 milyar doları aşmayı hedeflediğini açıkladı

Türkiye ve ABD arasındaki ticaret hedefi: 35 milyar dolar

ABD'nin 28 trilyon dolarlık milli geliri, 3,2 trilyon dolarlık ithalatı ve 2 trilyon dolarlık ihracatı ile dış ticaret açığının 1,2 trilyon dolara ulaştığını belirten Ekonomi Bakanı Bolat, New York'taki Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu kapsamında yapılan 15. Yatırım Konferansı’nda Türkiye ile ABD arasındaki ticaret ilişkilerine dair önemli bilgiler paylaştı. Bolat, “Geçen yıl karşılıklı ticaretimiz 33 milyar dolardı, bu yıl 35 milyar doları aşmayı hedefliyoruz” dedi.

Konferansa, Türkiye'de uzun yıllardır büyük yatırımlar yapan 24 dev Amerikan şirketinin üst düzey yöneticileri ile Türkiye'nin önde gelen iş insanları katıldı. Bolat, “Cumhurbaşkanımızın başkanlık ettiği yatırım konferansında potansiyel yatırımları ve ekonomik verileri katılımcılara aktardık” şeklinde konuştu.

Bakan Bolat, Türkiye'ye gelen yatırımcıların deneyimlerinden bahsederek, “Türkiye'ye bugüne kadar gelen yatırımcılar pişman olmamıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımcıları Türkiye’ye davet etti” ifadesini kullandı. New York’ta Türk sivil toplum kuruluşlarıyla da yoğun görüşmeler gerçekleştirdiklerini aktaran Bolat, enerji ve sanayi konularında daha fazla forum ve etkinliklerin düzenleneceğini duyurdu.

Ayrıca, Bolat, ABD'deki Türk sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve üyeleri ile yaptığı toplantılarda, Türkiye’nin yatırım potansiyelini ve yatırım teşviklerini ayrıntılı bir şekilde ele aldıklarını kaydetti. Yarın enerji alanında yapılacak forumda Türk ve Amerikan enerji şirketlerinin bir araya geleceği bilgisini de paylaştı.

Bakan, yoğun programının yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasına katılmanın da önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.


Haber Kaynağı : İHA

ABD dış ticaret ABD Ticaret Bakanlığı ticaret bakanlığı Ticaret Bakanı Ömer Bolat