Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Uzmanlardan dikkat çeken analiz: Altına yatırım için doğru zaman mı?

Altın fiyatlarındaki düşüşler, yatırımcılar için fırsat yaratıyor. Uzmanlar, altın fiyatlarının yılın ikinci yarısında güçlü yükselişler göstereceğini ve hatta yeni tarihi zirveler kırabileceğini belirtiliyor.

Uzmanlardan dikkat çeken analiz: Altına yatırım için doğru zaman mı?

Altına yatırım yapmak isteyenler için önemli değerlendirmeler yapıldı. Bu analizlere göre, altın yatırımcılarına güçlü kazançlar elde etme potansiyeli sunacak.

Ekonomim.com.tr'den Şenay Zeren'in haberine göre uzmanlar, altın fiyatlarında yaşanan düşüşlerin önümüzdeki dönemde yatırım fırsatı yaratabileceği görüşünde.

Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onurcan Bal, ons altının önümüzdeki süreçte dalgalı bir seyir izleyebileceğini ancak faiz indirimlerinin etkisiyle yılın ikinci yarısında daha pozitif bir seyir gösterebileceğini belirtti. Gram altında ise uzmanlar, ons altındaki yükselişlerin etkisiyle 2024 yılında 2500 TL'li seviyelerin gündeme gelebileceğini ifade etti.

Biz Finansal Danışmanlık Kurucusu Murat Özsoy ise altının genel olarak yıl boyunca 2000 doların üzerinde kalmayacağını ve altın fiyatlarının 2000 doların altında kalan seviyelerin yatırımcılara alım fırsatları sunabileceğini belirtti. Özsoy'a göre, gram altında elde bulundurulan altınları satma gerekliliği yok ve yıl sonunda önemli kazançlar sağlayacak.

Özellikle dolar/TL kuru ve ons altın fiyatlarındaki gelişmelere dikkat çeken uzmanlar, mart sonuna kadar ons altının 2000 doların altına inmesi durumunda yatırımcıların bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini ifade edildi. Yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde de sınırlı alım fırsatlarının çıkabileceği belirtildi. Ancak, bu dönemin bahsedilen dönem kadar olmayacağına dikkat çekildi.


Haber Kaynağı : 12punto

gram altın yatırımcı