Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Uzmanlardan uyarı: 'Kesme altına' dikkat!

Çeyrek ve Cumhuriyet altının temininde yaşanan sıkıntılardan dolayı yurttaş "kesme altına" yönelmişti. Peki kesme altını kullanmakta bir sakınca var mı? Piyasa uzmanları "kesme altın" için nasıl uyarılarda bulundu? İşte ayrıntılar...

Uzmanlardan uyarı: 'Kesme altına' dikkat!

Altın üretiminde yaşanan sıkıntılardan dolayı yurttaş "kesme altına" yönelmişti. Cumhuriyet ve çeyrek altının bulunamamasıyla talebi artan kesme altına uzmanlardan uyarı geldi. Kesme altın almak avantajlı mı? Kesme altını alan yurttaş satacağı zaman sorun yaşar mı? İşte cevabı...

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı ve İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği (İMKUSAD) Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk'ün Milliyet'e verdiği röportajda, kesme altın’ ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"SUİSTİMALE AÇIK"

Kesme altının merdaneden geçerek atölyelere satıldığını belirten Yıldırımtürk, şu ifadeleri kullandı: 

“Kesme altın bizim 1 kg altının merdaneden geçirdikten sonra levha haline getirip özellikle atölyelere sattığımız altındır. Atölye ne altın aldığını ve nereden aldığını çok iyi bilir. Ancak vatandaş bir kuyumcuya gidip ‘bana kesme altın verin’ dediği zaman o her türlü suistimale açıktır.

Doğru çalışan muhakkak çok sayıda kuyumcu arkadaşımız var ancak bunu istismar edecek olan kuyumcu arkadaşlar da var. 1 kg gümüşü merdaneden çeker, levha haline getirir, üzerine bir altın yaldız koyar ve size verir. Üzerine 24 ayar diye bile yazabilir. Siz onu başka bir yere götürüp satmak istediğinizde bunu test ettiklerinde altın olmadığı anlaşılır. Siz aldığınız yere geri götürdüğünüzde ‘hayır bu benim verdiğim altın değil’ deyip itiraz edebilirler. Mağduriyetlerin çok olacağı bir işlem şeklidir"



Haber Kaynağı : 12punto

kesme altın cumhuriyet altını çeyrek altın İMKUSAD