Dünyanın en lezzetli 10 çorbası belli oldu: Listeye Türkiye'den sadece o çorba girdi
Dünyanın en çok ziyaret edilen seyahat rehberi TasteAtlas, dünyanın en iyi çorbalarını sıraladı. Listede bir de Türk çorbası bulunuyor.
1. Bori-bori / Paraguay | Bori-bori, et (genellikle dana eti veya tavuk), mısır unu ve peynirden oluşan köfteler ve havuç, kereviz ve soğan gibi sebzelerle dolu bir Paraguay çorbasıdır. Çorba geleneksel olarak defne yaprağı, karanfil ve maydanozla tatlandırılırken, safran ona bir altın rengi verir.
2. Rawon / Endonezya | Rawon, kökeni Doğu Java'ya dayanan bir Endonezya yemeğidir. Bu çorba genellikle yavaş pişirilmiş dana eti ve limon yaprakları, limon otu, zencefil ve acı biber gibi diğer geleneksel Endonezya malzemeleriyle yapılır.
3. Soto Betawi / Endonezya | Soto Betawi, genellikle limon otu, zerdeçal, galangal, kefir limon yaprakları ve kişniş gibi çeşitli baharatlarla zenginleştirilmiş hindistan cevizi sütü suyunda yavaşça pişirilen et ve sakatat parçalarından oluşan doyurucu bir dana çorbasıdır. Servis edildiğinde çorbaya genellikle domates, yeşil soğan, tatlı soya sosu ve emping krakerleri gibi farklı soslar eşlik eder.
4. Ramen / Japonya | Ramen, ilk olarak 1910 yılında Çinli aşçıların erişteleri tuzlu bir et suyuyla birleştirmesiyle Japonya'da ortaya çıkan bir erişte çorbasıdır.
5. Yokohama ramen (Yokohama-Style Ramen) / Japonya | Yokohama tarzı ramen, Yokohama bölgesinden gelen ve 1974'e dayanan bir Japon ramen türüdür.
6. Taiwanese Hot Pot / Tayvan | Özellikle soğuk ve yağmurlu günlerde yenir. Belirli bir tarifi yoktur ancak bir tencere et suyu ve içinde pişirilen çeşitli malzemelerden oluşur, ardından tüketilmeden önce eşlik eden sosa batırılır.
7. Sopa Tarasca / Meksika | Tarascan püreli fasulye çorbası, Orta Amerika'nın Kolomb öncesi önemli uygarlıklarından biri olan Tarascan veya Purépecha halkının evi olan Meksika'nın Michoacán eyaletinden geliyor.
8. Beyran çorbası / Türkiye | Beyran çorbası, Türkiye'de Antep yöresinde yapılan bir çorbadır. Koyun boyun eti ve koyun yanağından yapılır. Çorbayı oluşturan diğer malzemeler pirinç, sarımsak, tereyağı, yağ, su, tuz, biber sosu, karabiber ve Halep pul biberidir. Bu çorba kahvaltıda da yenir.
9. Tonkotsu ramen / Japonya | Tonkotsu ramen, Japonya'nın Kyushu adasındaki Fukuoka Eyaleti, Kurume'de ortaya çıkan bir ramen yemeğidir ve Kyushu'ya özgü bir yemektir.
10. Miso ramen / Japonya | Miso ramen, miso tabanı, et suyu ve sebzelerin bir wok'ta pişirilmesiyle yapılan bir yemektir. Karışım daha sonra fasulye filizi, kıyılmış domuz eti, sarımsak, tatlı mısır ve (bazen) yengeç, deniz tarağı ve kalamar gibi yerel deniz ürünleriyle doldurulur.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar
Bir Harp Okulu Komutanının Teğmenlere Tavsiyesi Neydi?!
Bahçeli’nin kadın gazeteci düşmanlığı!
Dondurulmuş halleri daha fazla vitamin ve mineral sunuyor. İşte o ürünler
Özgür Erdursun'dan asgari ücret ve emekli maaşı tahmini
Polat çiftinin mal varlıklarına ne oldu, nasıl geçiniyorlar?
Dikkat! Daş Düşebülüü , Başgan Çıkabülüü
Türkiye'nin en zengin 10 ili belli oldu
Üçüncü Dünya Savaşı çıkarsa en güvenli 12 ülke
Mossad'ın ünlü operasyonları neler?
Ahu Tuğba'nın cenazesine ilişkin kızından açıklama