Kartalkaya yangınında yeni detaylara ulaşıldı: Bilirkişi hakkında dikkat çeken ayrıntılar
Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel yangınına dair ortaya çıkan yeni detaylar, soruşturmanın seyrini değiştiriyor. Yangında resmi olarak 78 kişi hayatını kaybettiği açıklanırken, incelemelerde 81 ceset torbasının kullanıldığı ortaya çıktı. İşte Kartalkaya yangınındaki tüm ayrıntılar...

Bolu Kartalkaya’da 21 Ocak’ta Grand Kartal Otel’de çıkan yangınla ilgili yeni ayrıntılar gün yüzüne çıkıyor. Resmi açıklamalara göre 78 kişinin hayatını kaybettiği faciada, olay yeri incelemelerinde toplam 81 ceset torbası kullanıldığı ortaya çıktı.

Yangın sonrası hazırlanan bilirkişi raporunun Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından “korsan” olarak nitelendirilmesi ise tartışmaları alevlendirdi.

İLK TUTANAKTA 79 CESET TORBASI KAYDEDİLDİ
Gazete Duvar'dan Can Bursalı'nın haberine göre yangının ardından olay yerinde yapılan incelemeler sırasında, ilk tutanaklara 79 ceset torbası kullanıldığı yazıldı.

Ancak 22 Ocak’ta, olay yerine yeniden giden iki cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme ekipleri, toplam ceset torbası sayısının 81’e ulaştığını tespit etti.

İkinci incelemede, otelin dışında kurulan iki sahra çadırına teşhisi mümkün olmayan iki cesedin gönderildiği kaydedildi. Bu çadırlardaki insan kalıntılarının, 80 ve 81 numaralı ceset torbalarına yerleştirildiği belirtildi.

BİLİRKİŞİ RAPORUNA 'KORSAN' DAMGASI
Yangının ardından sorumluluk tartışmaları hız kazandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 24 Ocak’ta sosyal medya hesabından bilirkişi ön raporundan bazı bölümleri paylaşarak, Turizm Bakanlığı, Bolu İl Özel İdaresi ve Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü sorumlu tuttu.

Özel, bilirkişi heyetine baskı yapıldığını, raporun teslim alınmadığını ve bilirkişilerin görevden el çektirilmeye çalışıldığını iddia etti.

Özel’in bu açıklamalarına Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Tunç, raporun Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edilmediğini ve geçerli olmadığını belirterek, bu raporu “korsan” olarak nitelendirdi.

YANGIN SIRASINDA GÖREVE BAŞLADI
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, yangının çıktığı 21 Ocak sabahı, olay yerinde inceleme yapması için 7 kişilik bir bilirkişi heyeti görevlendirdi.

Heyette, elektrik, inşaat, makine, iş sağlığı ve güvenliği uzmanları ile iki mimar yer aldı. Yangın sabah 07.30’da başlasa da heyet, incelemelerine ancak akşam saat 18.00’de başlayabildi ve 13 sayfalık bir rapor hazırladı.

BİLİRKİŞİLER RAPORU TESLİM ETTİ ARDINDAN...
Heyetin hazırladığı rapor, 23 Ocak’ta yetkililere sunuldu. Ancak aynı gün, bilirkişiler tek tek Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak görevden alınmalarını talep etti.

İş yoğunluğu, sağlık sorunları ve ailevi nedenleri öne süren bilirkişiler, raporun sunulmasının hemen ardından görevden çekilmek istedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, 24 Ocak’ta “Bilirkişi heyetine görevden el çektirileceği duyumlarını alıyorum” şeklinde açıklama yapmasından bir gün önce bilirkişilerin kendi istekleriyle azledilmek için başvuruda bulunması dikkat çekti. Başvurular, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edildi.

BAKANLIK VE KAMU KURUMLARI SORUMLU TUTULDU
Adalet Bakanı Tunç’un “korsan” olarak nitelendirdiği bilirkişi raporunda, otelin yangına karşı yeterli güvenlik önlemlerine sahip olmadığı belirtilirken, şu kurumların sorumlu olduğu ifade edildi:
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar

İmamoğlu emniyetteki ifadesinde meydan okudu!

Fatih Portakal'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Truva atı' çıkışı

MHP'li isimden CHP'ye kayyum göndermesi! 'Özgür Özel dahil...'

Robespierre

Gençler neden sokakta, bilen var mı?

Merkez Bankası 'İmamoğlu operasyonlarında' ne kadar dolar sattı?

2.Lig Beyaz Grup'ta zirve mücadelesi!

Serdar Haydanlı kimdir?

CHP'li Emir'den MHP'li Feti Yıldız'ın 'kurultay' iddiasına yanıt

3. Lig 4. Grup'ta zorlu maç!