Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

1 milyar dolarlık kripto vurgunu sınır ötesine uzanmış: Başka ülkeleri de dolandırmışlar

Smart Trade Coin adlı sistemle 4 yılda 40 bin kişiden toplamda 1 milyar dolarlık vurgun yapan organize suç örgütüyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Örgüt 2021 yılında saadet zinciri faaliyetlerine son verdikten sonra aralarında örgüt lideri Çiğdem Karaca ile FIFA kokartlı eski hakem Bülent Demirlek’in de bulunduğu ana kadronun 'Sterakk' adlı yeni bir projeyle yaklaşık 6 bin üyeye ulaştığı öğrenildi. Örgütün lideri Çiğdem Karaca’nın Kuşadası’ndan aldığı lüks villalar da ortaya çıktı.

1 milyar dolarlık kripto vurgunu sınır ötesine uzanmış: Başka ülkeleri de dolandırmışlar

Ankara merkezli 21 ilde düzenlenen Sibergöz-42 operasyonlarında 'Smart Trade Coin' adlı sahte kripto varlık alım/satım platformu üzerinden dolandırıcılık yaptığı belirlenen ve aralarında Aşkım Kapışmak'ın da bulunduğu 127 kişinin gözaltına alındığı soruşturmaya ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

47 KİŞİ TUTUKLANDI

Yüksek kazanç vaadiyle uluslararası saadet zinciri oluşturduğu tespit edilen şebekenin bu yöntemle 1 milyar dolarlık vurgun gerçekleştirdiği belirlenirken, örgüt lideri Çiğdem Karaca ile FIFA kokartlı eski hakem Bülent Demirlek'in de aralarında bulunduğu 47 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SAADET ZİNCİRİNDE YENİ AYRINTILAR

Sabah'tan Ömer Çetin'in haberine göre, Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Ticaret Bakanlığı, MASAK ve Gelir İdaresi Başkanlığı, 'Smart Trade Coin' üzerinden vurgun gerçekleştiren organize suç örgütünü mercek altına aldı.

2021 YILINDA FAALİYETLERİNE SON VERMİŞLER

Organize suç örgütü, Smart Trade Coin sistemini Oceans Enterprise adıyla 2017-2021 yılları arasında aktif şekilde kullandıkları ortaya çıktı. Oceans Enterprise sistemine dahil olacak kişiler için paket sistemi getirdikleri ve aylık yüzde 30 kazanç vaadinde bulundukları belirlendi.

Avrupa'da yaşayan Türklerin de para kaptırdığı örgüt, 40 bin kişiye ulaşan saadet zincirinin şalterlerini 2021 yılında indirerek faaliyetlerine son verdi.

PARALAR KRİPTO BORSASI ÜZERİNDEN AKTARILDI

Organize suç örgütü, sistemden elde ettiği paraları kripto borsası üzerinden yurt dışına aktardı.

Bununla da yetinmeyen örgüt, kapattığı sistemi başka bir yabancı ülkeye satarak o ülkede faaliyete geçti ve üye sayısının 30 bin civarına ulaştığı öğrenildi.

ESKİ HAKEM BÖYLE İKNA ETMEYE ÇALIŞMIŞ

Organize suç örgütü lideri Çiğdem Karaca ile birlikte hareket eden FIFA kokartlı eski hakem Bülent Demirlek'in, Oceans Enterprise'i kapatmasının ardından yeni bir oluşuma gittikleri belirlendi.

Örgüt, kadrosunu koruyarak "Sterakk" adlı bir projeyle kripto borsasına girdikleri ve üye sayısının 6 bine ulaştığı öğrenildi.

Tanıtım programlarında özellikle konuşmacı olarak eski hakem Bülent Demirlek'in yer aldığı ve "Zarar etme olasılığınız yok" gibi sözlerle insanları ikna etmeye çalıştığı belirtildi.

ÖRGÜT LİDERİNİN LÜKS VİLLASI...

Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı MASAK, organize suç örgütünün suçtan elde ettiği gelirleri raporladı. 1 milyar Türk Lirası değerinde 177 taşınmaz ve 61 taşınır mal varlığına el konuldu.

Yurt dışında gayrimenkullerin yanı sıra başkasının üzerine kayıtlı otellerin olduğu belirlendi.

Organize suç örgütü lideri Çiğdem Karaca'nın lüks yaşamı gözler önüne serilirken, İzmir'in Kuşadası İlçesi'nde villalar aldığı ortaya çıktı.

Söz konusu villalardan biri görüntülendi.


Haber Kaynağı : 12punto

Aşkım Kapışmak Dolandırıcılık Organize suç örgütü Çiğdem Karaca Bülent Demirlek

İlgili Haberler