Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8822
Dolar
Arrow
34,0393
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9689
Altın
Arrow
2822,0000
BIST
Arrow
9.729

12punto yazarı Prof.Dr. Barış Doster CHP'nin Tüzük Kurultayı'ndan bildirdi: İşte CHP'deki 2 kritik madde...

12punto yazarı ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Doster, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Tüzük Kurultayı'nda öne çıkan maddeleri yorumladı. Prof. Dr. Doster, "ön seçim" ve "3 dönem kuralı"na dikkat çekti.

12punto yazarı Prof.Dr. Barış Doster CHP'nin Tüzük Kurultayı'ndan bildirdi: İşte CHP'deki 2 kritik madde...

Burak DEMİRBAŞ-12punto.com.tr /ÖZEL

CHP'nin 4-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşireceği Tüzük Kurultayı siyasetin birinci gündem maddesi haline geldi. 

12punto yazarı ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Doster, Kurultay'dan dikkat çeken notları paylaştı.

İKİ ANAHTAR KELİME...

Prof. Dr. Doster, "Benim gözlemlediğim kadarıyla; Ekrem Bey, Özgür Bey ve Kemal Bey güçlerini tartacaklar" ifadelerini kullanırken değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

"Eğer Özgür Bey'in dedikleri olursa; Kurultay'dan eli kuvvetli çıkar. Tüzük maddeleri üzerinde bir tanesi 3 dönem kuralı bir diğeri de ön seçim, bu ikisi anahtar kelime. Eğer Kemal Bey maddelerin oylanması noktasında bir hamle yapar da umduğunu bulamazsa Kemal Bey umduğunu bulamamış bir isim olarak ayrılır."

Prof.Dr. Doster, Kurultay'daki havayı da aktardı. Şimdiye kadarki gözlemleriyle Kurultay'da bir gerilimin olmayacağı yönünde görüş bildiren Prof. Dr. Doster 3 dönem kuralının geçmesi halinde kimin avantajlı çıkacağı yönündeki soruya da şöyle yanıt verdi:

3 DÖNEM KURALI

"Partide genç siyasetçilerin işine yarar. Partinin örgütüne bir dinamizm getirir. 'Bu siyasette meslek değilmiş adam oturunca kalkmıyor' şeklindeki eleştirilerinin önüne geçer, büyük oy çoğunluğuyla geçer diyorlar. Olumlu olur."

KRİTİK ÖN SEÇİM MADDESİ

Prof. Dr. Doster kritik bulduğu ön seçim maddesine ilişkin ise dikkat çeken yorumlarda bulundu. "Ön seçimde biraz sıkıntı olabilir. Mevcut yasalar Cumhurbaşkanı adayını Parlamento Grubu belirler diyor" diyen Prof. Dr. Doster,  sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir diğer seçenek 100 bin imza. 'Ben Cumhurbaşkanı adayını bütün üyelerle belirlemek istiyorum' dediğinde bu yasaya aykırı bir durum. Orada nasıl bir formül uygulayacaklar hep beraber bekleyip göreceğiz"

ÖZEL'DEN ÖN SEÇİM MESAJI

CHP lideri Özgür Özel ise Kurultay'da yaptığı konuşmada, "AKP'nin kazanmasına katkı sağlamaya çalışanları da bir kenara not etmedik, artık bizim onlarla işimiz gücümüz yok" dedi. 

Özel ayrıca genel başkanın da ön seçime gireceğini açıkladı.


Haber Kaynağı : Burak Demirbaş

Barış Doster CHP Tüzük Kurultayı CHP ön seçim 3 dönem kuralı