Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

8. Yargı Paketi için komisyon görüşmeleri başladı

Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişikliği içerisinde bulunduran 8. Yargı Paketi'nin görüşmeleri, TBMM Adalet Komisyonunda başladı.

8. Yargı Paketi için komisyon görüşmeleri başladı

AKP’nin hazırlıklarını sürdürdüğü 8. Yargı Paketi, geçen hafta TBMM Başkanlığı'na sunulmuştu. Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişikliği içerisinde bulunduran 8. Yargı Paketi'nin görüşmeleri, TBMM Adalet Komisyonunda başladı.  

Komisyon, AKP İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel başkanlığında toplandı.

"HAK ARAMA HÜRRİYETİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ İÇİN"

Yüksel, görüşmelere başlamadan önce yaptığı konuşmada, teklifin hak arama hürriyetinin daha da güçlendirilmesi, suçla etkin mücadelenin sağlanması, yargılamanın hızlandırılması, kişisel verilerin korunması konularında önemli düzenlemeler içerdiğini öne sürdü.

Teklif komisyonda görüşüldükten sonra TBMM Genel Kurulu'na gelecek.

Ceza Muhakemesi Kanunu'nda, hükmün açıklanması ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kapsamında, sanığa yüklenen suçtan dolayı yargılama sonunda hükmolunan ceza, 2 yıl veya daha az süreli hapis veya adli para cezası ise; mahkemece, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilebilecek.

 


Haber Kaynağı : 12punto

8. yargı paketi AKP komisyon