Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Abdulkadir Selvi'den 'Osman Kavala' eleştirilerine yanıt! 'Siz Türkeş'in oğlundan daha çok mu milliyetçisiniz…'

"Osman Kavala" eleştirilerine yanıt veren Abdulkadir Selvi, “Siz Türk milliyetçiliğinin lideri Türkeş'in oğlundan daha çok mu milliyetçisiniz?” diye sordu.

Abdulkadir Selvi'den 'Osman Kavala' eleştirilerine yanıt! 'Siz Türkeş'in oğlundan daha çok mu milliyetçisiniz…'

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmesinden önce kaleme aldığı yazısında Gezi Davası hükümlüleri ile Osman Kavala hakkında yeniden yargılama yapılabileceğini yazması AKP ve Saray'da tepkilere neden oldu.

Selvi, kendisine yönelik gelen eleştirilere yanıt verdi.

Altı yılı aşkın süredir hapiste tutulan iş insanı Osman Kavala meselesinin Türkiye'nin meselesi olduğunu belirten Selvi, "AİHM kararlarını uygulamayan bir Türkiye, Anayasa Mahkemesi kararlarına uymayan bir Türkiye, Avrupa Konseyi tarafından yaptırım tehdidi ile karşı karşıya olan bir Türkiye... Peki bu kime yarar? Bizim Avrupa Konseyi üyeliğimiz sadece 12 Eylül darbesinde askıya alındı. Türkiye’nin Osman Kavala yüzünden Avrupa Konseyi’nde yaptırıma uğraması kime ne fayda sağlar? Türkiye’nin görünümünü nasıl etkiler?" diye yazdı.

AKP içinden kendisine yönelik eleştirilere de yanıt veren Selvi, Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş'in yanıtını hatırlatarak, "Siz Türk milliyetçiliğinin lideri Alparslan Türkeş’in oğlu olan Tuğrul Türkeş’ten daha çok mu milliyetçisiniz? Erdoğan ile Özgür Özel’in inşa etmeye çalıştığı diyalog zemininin Türkiye’nin lehine olduğuna inanıyorum. Osman Kavala başta olmak üzere Gezi mahkûmlarının yeniden yargılanmasının Türkiye’deki iklimi ve dışarıdaki görünümümüzü olumlu etkileyeceğini görüyorum" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

Abdulkadir Selvi Osman Kavala

İlgili Haberler