Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Adalet Bakanı Tunç’tan 'Kedi Eros’a dair yeni açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul’da 6 dakika boyunca tekmelenerek öldürülen Eros isimli kedi ve Keloğlan'ın yargı süreciyle ilgili katıldığı programda yeni açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Tunç’tan 'Kedi Eros’a dair yeni açıklama

Bir sitede yaşayanlar tarafından bakılan Eros isimli kedinin öldürülmesi ve ardından da Keloğlan hakkında "iyi hal" nedeniyle verilen tahliye kararı sosyal medyada uzun süre büyük bir tepki görmüştü. 

Site sakinleri ve hayvanseverler günler boyunca evinin önünde protesto gösterisi düzenlemiş, basın açıklamaları yapılmış ve sosyal medya üzerinden tepki gösterilmişti.

TV100’de canlı yayın konuğu olan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya ilişkin kendisini aradığını ve “Nasıl olur böyle bir şey?” dediğini aktardı. 

Tunç, Eros isimli kediyi canice katleden ve hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasıyla tahliye edilen İbrahim Keloğlan hakkında, “Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Nasıl olur böyle bir şey?’ diyerek beni aradı.” dedi.

Bakan Tunç, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Kedi Eros’la ilgili o videoyu sonuna kadar izleyemedim. Peşinden koşarken kapattım. Burada kişi 1 ay tutuklu kalmış sonrasında hüküm verilmiş bu hükümde hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmiş. Hemen Cumhuriyet Savcılığımız itiraz etti, itiraz neticesinde Ağır Ceza Mahkemesi kararı kaldırdı yargılama yeniden başlayacak. 

Hatta bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Nasıl olur böyle bir şey?’ diyerek beni aradı. Hepimiz bu konuda hassassız. 

Ceza almış, hükmün açıklanmasının geri açıklanması müessessi var. Cumhurbaşkanımız, kamu vicdanında bunun yeri olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanımız, bizzat takip ediyor."

NELER YAŞANDI?

Başakşehir’de yılbaşı gecesi kedi Eros’u asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan, "Evcil Hayvanı Kasten Öldürme" suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası almıştı.

Ancak Keloğlan, hükmün açıklanması geri bırakılarak tahliye edilmişti.

Daha sonra ise Cumhuriyet Başsavcılığınca karara yapılan itiraz, Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilerek Keloğlan’ın yeniden yargılanmasına karar verilmişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç AKP asansör Başakşehir Cumhurbaşkanı Erdoğan Eros Hapis cezası İbrahim Keloğlan kasten öldürme kedi mahkeme Protesto