Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Adalet Bakanlığı 'Diamond Tema' hakkında yakalama kararı çıkardı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yer6 adlı sosyal medya hesabında paylaşılan videoda Hz. Muhammed ile ilgili kullanılan hakaret içerikli ifadeler nedeniyle 'Diamond Tema' isimli şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldığını duyurdu.

Adalet Bakanlığı 'Diamond Tema' hakkında yakalama kararı çıkardı

Hz. Muhammed ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle "halkın bir kesimini ve dini değerleri aşağılama" suçlarından soruşturma başlatılan YouTuber Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından gelişmeyi duyurdu. Bakan Tunç açıklamasında şunları kaydetti:

"Yer6 adlı sosyal medya hesabında paylaşılan video içeriğinde Peygamberimizle ilgili kullanılan hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan, paylaşımın yapılmasının ardından derhal 16.06.2024 tarihinde resen soruşturma başlatılmış olup, şüpheli Diamond Tema’nın yurtdışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. İslam dini ve sevgili Peygamberimizle ilgili kullanılan tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir."

DİAMOND TEMA KİMDİR?

'Yer6' adlı YouTube kanalında şeriat yanlısı sosyal medya ünlüsü Asrın Tok ile agnostik yazar Diamond Tema arasında yapılan tartışma, sosyal medyada geniş yankı uyandırmıştı.

Diamond Tema 1994 Yılında Arnavutluk'ta doğdu.

1996 yılında Türkiye’ye taşındığı için okulu burada okuyup askerliğini de burada yaptı.  2 yıl kadar yerel televizyonlarda yayın yönetmenliği yapan Tema, 'Osmanlı Tarihi’yle ilgili belgeseller çekti.

Diamond Tema, "Agnostisizm ve İlâhi Tragedya" isimli kitabı ile tanınmıştır.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Diamond tema Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Asrın tok Hz.Muhammed