Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

ADD, ÇEDES projesi hakkında suç duyurusunda bulundu

Atatürkçü Düşünce Derneği, ÇEDES projesi kapsamında öğrencilerin camilere götürüldüğü ya da din görevlilerinin okullara gelerek çeşitli konularda seminerler verdiğini ve bu durumun müfredat dışı uygulamalar olduğunu belirterek suç duyurusunda bulundu.

ADD, ÇEDES projesi hakkında suç duyurusunda bulundu

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), ÇEDES projesi kapsamında öğrencilere dayatılan müfredat dışı uygulamalara ilişkin açıklama yaparak şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunarak kamu davası açılmasını talep etti.

ADD, "Ulusal basın ve sosyal medyada geniş yankı bulan olaylarda öğrenciler " Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) " projesi kapsamında camilere götürülmekte ya da din görevlileri okullara gelerek çeşitli konularda seminerler vermekte ve bu durum müfredat dışı uygulamalara neden olmaktadır. Anılan projenin uzmanların uyarına rağmen hayata geçirildiği ve laik eğitimi tehlikeye attığı aşikardır" ifadelerine yer verdi.

ADD, Milli Eğitim Bakanlığı görevlilerini ve okul müdürlerinin de görevlerine aykırı tutum sergilediklerini belirterek, "Dosya konusu olaylarda, Milli Eğitim Bakanı ile birlikte bahsi geçen okul müdürlerinin de açık şekilde görevin gereklerine aykırı hareket ettiği veya en hafif haliyle görevinin gereklerini yapmayı ihmal ettiği, dolayısıyla bu açıdan da soruşturma yapılması gerektiği ortadadır." denildi.


Haber Kaynağı : 12punto

Atatürkçü Düşünce Derneği ÇEDES dava Milli Eğitim Bakanlığı müfredat öğrenci suç duyurusu