Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ahmet Hakan, CHP'den istifa eden Gürsel Tekin'i eleştirdi

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, CHP'den istifa eden Gürsel Tekin hakkında "Dava adamı değilmiş" yorumunu yaptı.

Ahmet Hakan, CHP'den istifa eden Gürsel Tekin'i eleştirdi

CHP'li eski milletvekili Gürsel Tekin, aday belirleme sürecinde yaşanan krizlerin ardından CHP'den istifa etti.

İstifasını sosyal medya hesabından duyuran Tekin, parti yönetimini sert sözlerle eleştirdi.

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Ahmet Hakan, Tekin'in istifasını Hürriyet'teki köşesine taşıdı.

Hakan, "Gürsel Tekin de dava adamı değilmiş" başlıklı yazısında "Yani sorun itiraz etmende değil. Sorun mücadele etmek yerine kaçmayı tercih etmende" ifadelerine yer verdi.

Hakan'ın yazısı şöyle;

"CHP’de gelmediği makam kalmamış, dört dönem milletvekili olmuş, hatta bir ara partinin “ikinci adamı” haline gelmiş. Böyle bir ismin partide haksızlığa uğradığına inandığında yapacağı ilk ve tek hareket istifa etmek mi olmalıydı? Gürsel Tekin’in şöyle dediğini işitir gibiyim: “İstifa etmek dışında yapacak başka bir şey bırakmadılar ki bana. Ahbap çavuş ilişkileri kurdular, partiyi akraba partisi yaptılar, yoldaşlık ruhunu tarumar ettiler. Söz verdiler, sözlerinde durmadılar. Ne yapsaydım kardeşim?” Cevap veriyorum: Partide kalarak ahbap çavuş ilişkilerine son verecek bir mücadele başlatabilirdin Gürsel Kardeş. Zehir zemberek açıklamalarını yine yapardın. Ahbap çavuş ilişkilerine yine işaret ederdin. Ortalığın tozunu yine attırırdın. Yani sorun itiraz etmende değil. Sorun mücadele etmek yerine kaçmayı tercih etmende. Parti demek, dava demektir. Zoru gördüğü anda davasını terk eden bir adam, dava adamı olabilir mi? Hep söyledim, yine söylüyorum: CHP’de her şey var ama dava şuuru yok."


Haber Kaynağı : 12punto

Ahmet Hakan Gürsel Tekin