Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP'li Tayyar, anket sonuçları üzerinden partisini eleştirdi. 'CHP enselerinde'

AKP MKYK eski Üyesi ve Gaziantep eski Milletvekili Şamil Tayyar partisine ağır eleştirilerde bulunmayı sürdürüyor. Tayyar bu defa bir anket sonucu üzerinden AKP'ye tepki gösterdi.

AKP'li Tayyar, anket sonuçları üzerinden partisini eleştirdi. 'CHP enselerinde'

ASAL Araştırma tarafından yapılan bir anketi gündeme taşıyan Şamil Tayyar, anket sonuçlarına göre Türkiye’nin en büyük sorununun yüzde 65,3 ile hayat pahalılığı olduğunu belirterek, araştırmaya katılımcıların verdiği yanıtlardan siyasi partilerin çıkaracağı çok fazla ders olduğuna dikkat çekti.

"İlginç olanı, ‘bu sorunu hangi parti çözer’ sorusuna verilen cevaptır. Ankete katılanların yüzde 30.9’u ‘hiçbiri’ diyor. Bu cevap tüm partileri geride bırakıp birinci sıraya yerleşiyor" diyen Tayyar, "Ankete katılanların yüzde 30.9’u ‘hiçbiri’ diyor. 

Bu cevap tüm partileri geride bırakıp birinci sıraya yerleşiyor. AK Parti yüzde 22.4, CHP yüzde 20.8 oranında çözüm adresi olarak görülüyor. Bu sonuçlardan çıkarılacak çok ders var. Yerel seçimlerde birinci olan CHP, hâlâ iktidar umudu değil ama iktidar partisinin ensesinde. 

İktidar partisi AK Parti ise hâlâ oyunda ama değişim talebine henüz tepki vermediği için yeni bir umut dalgası oluşturamıyor. 

Asıl tehlikeli olan ‘hiçbiri’ seçeneğidir. Siyasi partiler çözüm adresi olmaktan çıkarsa vesayet odakları güçlenir veya yeni siyasi arayışlar başlar. Yeni partiler kurulması demokratik süreçtir, çok da dert değil ama vesayet odaklarının güçlenmesi demokratik rejim açısından ciddi tehdittir.

Partilere, özellikle iktidar partisine büyük görev düşüyor. Toplumun umutlarını söndürmeyin, hayallerini yıkmayın" ifadelerini kullandı.

AKP’de ‘yeniden yapılanma’ tartışmasını gündeme getiren Tayyar, "Her şey Mehmet Şimşek’in başarısına bağlanmış durumda" diyerek partisini eleştirdi.

MEHMET METİNER DE ELEŞTİRDİ

AKP yönetiminin değişim talebine direndiğini ifade eden Şamil Tayyar, seçim yenilgisinin ekonomideki olumsuzluklara bağlandığını söyledi. Mehmet Metiner ise yanlış yöntemle doğru sonuca gidilemeyeceğini belirtti.

AKP’nin Kızılcıhamam kampında belirlenen ‘yeniden yapılanma’ yöntemine yönelik eleştiriler devam ediyor. Eski Milletvekili Şamil Tayyar’ın ardından Mehmet Metiner de ‘aşağıdan yukarı’ yeniden yaplınama’ yöntemini ağır dille eleştirdi.

Metiner, sosyal meydana yaptığı paylaşımda, “Yanlış yöntemden doğru sonuç çıkmaz. Müsebbiplere sorunun çözümü havale edilirse ortaya çıkacak sonuç benzer sebepler dolayısıyla yıkım olur. Sorun aşağıda değilse çözüme yukarıdan başlamak lazım. Yukarıdan önce aşağıya inmek, sorunun kılık değiştirerek sürmesini sağlar sadece.”dedi.

Şamil Tayyar, kampta belirlenen ‘yeniden yapılanma’ stratejisinin yanlış olduğunu belirterek, “Oysa yeniden yapılanma yukarıdan aşağıya doğru olmalıydı. Yaşanan olumsuzlukların birinci derece müsebbipleri sigaya çekilmeden, kararlarda görece daha az etkisi olanlardan başlamak hatalı olur. Hele süreci fail/failler yürütecekse…” ifadesini kullandı.

‘YENİLGİYİ EKONOMİK OLUMSUZLUKLARA BAĞLANDI’

AKP yönetiminin değişim talebine direndiğine dikkat çeken Tayyar, şu değerlendirmeyi yaptı: “Birçok takipçim, bize ulaşan birçok dost, AK Parti’nin değişim talebine neden direndiğini soruyor. İnanın bilmiyorum. Kanaatim o ki teşhisteki hata reçeteyi hükümsüz kılıyor.

Seçim yenilgisi sadece ekonomideki olumsuzluklara bağlandığından olsa gerek, ‘2 yılda ekonomi düzelir, önümüzdeki seçimi sorunsuz alırız’ düşüncesi, gecikmenin ana nedeni olabilir.


Haber Kaynağı : 12punto

AKP AK Parti anket sonuçları Asal Araştırma araştırma Mehmet Metiner Mehmet Şimşek Şamil Tayyar