Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Almanya Türkleri orduya çağırıyor: 'Donanmamızın bir parçası ol'

Almanya'nın asker sayısındaki artış hedefiyle birlikte Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde, Türk yurttaşları askerlik mesleğine teşvik için bilboardlar hazırlandığı görüldü.

Almanya Türkleri orduya çağırıyor: 'Donanmamızın bir parçası ol'

Asker sayısını 183 binden 203 bine çıkarmayı hedefleyen Almanya'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde, Türkçe ‘Donanmamızın bir parçası ol' afişleri asıldığı görüldü.

Akşam'da yer alan habere göre; Alman Silahlı Kuvvetleri'ndeki askeri personel sayısının mevcut 183 binden 2031'e kadar 203 bine çıkarılması hedefine ulaşmak için hazırlanan afişlerde Türkçe 'Donanmamızın Bir Parçası Ol' ifadesiyle adayların başvuruda bulunması istendi.

Türklerin yoğun olduğu bölgelere asılan ilan ve afişlerde kalifiye personelin çeşitli meslek gruplarında iş başvurusunda bulunabileceği belirtildi. Afişlerde başvuru için ziyaret edilmesi istenilen Alman Silahlı Kuvvetleri internet sayfasında ise memur, pilot, büro personeli, yönetici, mühendis, deniz subayı gibi çok sayıda meslek grubu yer aldı.

Başvuru sayfasında, yeterli görülmeleri halinde bilgilerini giren adaylarla daha sonra irtibata geçileceği belirtiliyor.

İşte o afiş:


Haber Kaynağı : 12punto

Almanya meslek Türkçe donanma