Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

APP ve sahte plaka kullanımı yasaklandı, cezalar ağırlaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Avrupa Press Plaka (APP) ve sahte plaka kullanımını yasakladı.

APP ve sahte plaka kullanımı yasaklandı, cezalar ağırlaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, Avrupa Press Plaka (APP) kullanımına devam edenlere 2 bin 647 lira para cezası uygulanacağını, sahte plaka kullananlara ise 32 bin 170 lira para cezası ve resmi belgede sahtecilik suçlamasıyla 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verileceğini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 1 Ocak 2024 ve sonrasında ilk kez tescil edilen araçlar ile yeniden tescil plakası basılan araçlarda karekod (QR kod) ve tanım numarası bulunmasının zorunlu olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, sahte veya APP kullanılması durumunda, derhal bu plakaların çıkartılması ve devletin belirlediği standartlara uygun plakaların kullanılması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, "Sahte ve APP kullanmak suçtur ve cezai yaptırımları bulunmaktadır. APP kullanımına devam edenlere 2 bin 647 lira, sahte plaka kullananlara ise 32 bin 170 lira para cezası ve resmi belgede sahtecilik suçundan dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecektir. Trafik sorunlarının çözümü, trafik kurallarına uyumla sağlanır, lütfen trafik kurallarına uyalım" ifadelerine yer verildi.

 


Haber Kaynağı : AA

İçişleri Bakanlığı Trafik karekod