Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Art arda iki silahlı saldırı: Bahçelievler saldırısı Daltonlar-Redkitler hesaplaşması mı?

Yurdun çeşitli bölgelerinde motosikletli ve otomobilli silahlı saldırılar artış gösterdi. İstanbul Bahçelievler'de gerçekleşen son saldırılarda, hastane önünde ve sokakta yürüyen kişilere ateş açıldı. İki olayda toplamda 7 kişi yaralanırken, bir kişi hayatını kaybetti. Polis, saldırıların sokak çeteleri arasındaki bir hesaplaşmanın parçası olduğunu tespit etti ve 10 kişiyi gözaltına aldı.

Art arda iki silahlı saldırı: Bahçelievler saldırısı Daltonlar-Redkitler hesaplaşması mı?

Son günlerde yurdun çeşitli bölgelerinde motosikletli veya otomobilli silahlı saldırılar artmaya başladı. Hemen her gün silahlı saldırı haberleri haber bültenlerinde kendilerine yer bulmaya başladı. Bunlardan sonuncusu ise geçtiğimiz günlerde yaşandı.

İstanbul Bahçelievler’de, 31 Ağustos 02.50 sıralarında, Bahçelievler Devlet Hastanesi’nin acil servisinin önüne gelen kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce bir otomobilden silahla ateş açıldı.

Hürriyet gazetesinden Ali Rıza Akbulut'un haberine göre saldırıda bir polis memuru, bir jandarma personeli, bir güvenlik görevlisi ve hastanede tedavi gören hastaların yakınları olan iki kişi yaralandı. Şüpheliler hızla olay yerinden kaçarken, yaralanan 5 kişi hemen tedaviye alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Açılan ateş sonucu hastanenin camları zarar gördü. Otomobil ise Yenibosna’da terk edilmiş halde bulundu.

Hastane saldırısından birkaç saat önce, Kocasinan Merkez Mahallesi Mahmutbey Caddesi’nde yürüyen 3 kişiye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 kişiden 2’si yaralandı. 3’üncü kişinin ise saldırı esnasında olay yerinden kaçtığı öğrenildi. Bahçelievler Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan biri hayatını kaybederken, diğerinin tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Emniyet iki olayın birbiriyle bağlantısının olduğunu tespit etti. İki saldırıda 10 kişi gözaltına alındı.

İddiaya göre, saldırının arkasında sokak çeteleri bulunuyor. 3 kişinin, ‘Daltonlar’ çetesi üyesi olduğu ve hasım oldukları, diğer çeteler tarafından saldırıya uğradığı öne sürüldü. Hastane saldırısının ise olayın devamı olduğu iddia edildi. Saldırının Bahçelievler’de olması ve otomobilin Yenibosna’da bulunması nedeniyle saldırıyı düzenleyenlerin bu iki ilçede faaliyet gösteren ‘Redkitler’ çetesi olduğu değerlendirildi.



Haber Kaynağı : 12punto

Daltonlar silahlı saldırı