Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Aziz Nesin 31 yıl öncesinden, FETÖ yapılanması konusunda uyarılar yapmış

Aziz Nesin’in 1993 yılında katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşma sosyal medyada yeniden gündem oldu. Nesin, 'Türkiye’nin uyanması gerekiyor, aydınların uyanması gerekir.' sözleriyle adeta yıllar öncesinden darbe girişimine dair uyarıda bulunmuş.

Aziz Nesin 31 yıl öncesinden, FETÖ yapılanması konusunda uyarılar yapmış

Aziz Nesin, bugünleri işaret ettiği konuşmasında İmam Hatip okullarından çıkanların devletin bütün birimlerine gireceğini, ordunun ele geçirileceğini, bu yolla Türkiye'nin başına çok büyük felaket geleceğini açıklıyor. 

Nesin konuşmasında İmam hatip okullarından çıkanların devlet kurumlarına yerleştirildiğini ve harp okullarından her sene 500-2000 arasında kişinin ihraç edilerek yerine İHL mezunlarının yerleştirildiğini belirtiyor. 

Türkiye'yi bekleyen tehlikeleri tek tek sıralayan Nesin, bunun siyaset ve din yoluyla yapıldığını da anlatıyor. 

"ÇOK KÖTÜYE GİDİYOR TÜRKİYE"

İşte Nesin’in dikkat çeken açıklamaları şöyle: 

"İmam Hatip okullarından çıkanlar devletin içine girdi. Devletin içindeki yüzde 50’den fazlası bunların içerisinde. Yargıç bunlardan oldu, avukat bunlardan oldu, hekim bunlardan oldu, mühendis bunlardan oldu, belediye başkanı bunlardan oldu, şimdi onlar karşımızda. 

Bu böyle burada kalmayacak. Uğraşıyorlar şimdi. Neyle uğraşacaklar? Görüyoruz ki orduyu ele geçirmek. Bu seçim yoluyla halka eroin gibi gericiliği vere vere halk daha fazla gericilik istiyor. Buraya geldi. Demokrasi de halkın isteğidir. Bunun isteğini yerine getiriyorlar. Bu yolla olmazsa, iktidara geçemezlerse orduya girmek.

Bütün askeri okullardan her sene 500, 1000, 2000 kişi ihraç ediliyor. Durmadan imam hatip okullarından çıkanları Harbiye''ye sokmak istiyorlar.

Yarın Türkiye’nin başına çok büyük felaket gelecektir. Ve üstelik düşünceleri çarpıtarak, beni halkın düşmanlığına maruz bırakarak, dış etkenlerin etkisiyle ben bunları yazmışım diyor.

Aslında dış etkenlerin etkisinde kalanlar kimler? Türkiye’nin uyanması gerekiyor, aydınların uyanması gerekir. Çok kötüye gidiyor Türkiye."


Haber Kaynağı : 12punto

Aziz Nesin demokrasi İmam Hatip Türkiye