Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bakan Bayraktar'dan Erzincan'daki faciaya ilişkin yeni açıklama!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan İliç’teki faciada göçük altında kalan 9 işçinin arama kurtarma çalışmalarına ilişkin son gelişmeleri açıkladı.

Bakan Bayraktar'dan Erzincan'daki faciaya ilişkin yeni açıklama!

13 Şubat'ta Erzincan'ın İliç ilçesindeki Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin faaliyet gösterdiği maden ocağı sahasında meydana gelen toprak kayması sonucu 9 işçi göçük altında kaldı.

Arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Su kontaminasyonuna karşı 9 ayrı noktadan ölçüm alıyoruz. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlamış değiliz" ifadelerini kullandı.

Bakan Bayraktar sözlerine şöyle devam etti:

"Dün akşam itibariyle sahanın biraz daha stabil olduğunu gördük. Bu noktada çalışmalarımızı geceden itibaren yoğunlaştırdık. Dere yatağındaki toprağın kaldırılması da önceliğimiz. Bu toprağı gelişi güzel bir yere koyma şansımız yok. Toprak kayması 210 dönümlük bir alanı etkiledi. Çok büyük bir alan. 9 lokasyonda su ölçümü de yapıyoruz ve şu ana kadar olumsuz bir durum yok."

(Dinamit patlamasının göçüğe yol açtığı iddiası) Ne zaman en son patlatma yapıldı onu arkadaşlarımız araştırıyorlar. Ama o güne ilişkin böyle bir veri yok. Dinamitin nasıl saklanacağı nerede saklanacağı hepsi belirli konulardır. Ama şu ana kadar bir aykırılık görünmüyor."


Haber Kaynağı : 12punto

Alparslan bayraktar Anagold Madencilik Erzincan İliç maden ocağı toprak kayması