Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bakan Yerlikaya'nın oğlunun, 6 bin 700 liralık kirasına dair açıklama

VGM, İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın oğlunun kendilerinden kiraladığı daire hakkında çıkan haberler sonrası, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Bakan Yerlikaya'nın oğlunun, 6 bin 700 liralık kirasına dair açıklama

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın oğlunun kiraladığı daireye ilişkin, "Söz konusu daire, 2019 yılında ihale ile kiralanmış olup her yıl yüzde 25 kira artırımı yapılmıştır.

2024 yılı sonunda da 5'inci yılını dolduracak ve emsal değerine getirilecektir" açıklamasında bulundu.

"ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE BELİRLENDİ"

Açıklamada, "VGM'nin mazbut vakıflara ait taşınmazların yönetiminden sorumlu olduğu ve Genel Müdürlüğe ait taşınmazların kiralarının yasal mevzuat ve piyasa koşullarına göre adil, şeffaf bir şekilde belirlendiği" aktarıldı.

"HER YIL YÜZDE 25 ZAM YAPILDI"

Bazı basın yayın organlarındaki haberlerde yer alan İstanbul'daki söz konusu taşınmazın "ecdat mülkleri"nden olduğu ve yönetiminin kurum tarafından yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurumumuz, özel bütçeli bir kamu kurumu olup, kiracılarımızla yaptığımız sözleşmeler özel hukuk kapsamında yapılmakta ve Borçlar Kanunu hükümlerine tabidir. Kurumumuz, Borçlar Kanunu'nun 344'üncü maddesi kapsamında her 5 yılda bir kira güncellemesi yapmakta olup, taşınmazların rayiç bedelleri üzerinden kiralanması için gereken hassasiyet ve özeni göstermektedir.

Haberde geçen söz konusu daire, 2019 yılında ihale ile kiralanmış olup her yıl yüzde 25 kira artırımı yapılmıştır. 2024 yılı sonunda da 5'inci yılını dolduracak ve emsal değerine getirilecektir. Vakıflar Genel Müdürlüğü tüm kiralama işlemlerinde adil, şeffaf ve hakkaniyetli hareket etmektedir."

55 BİN LİRA KİRA İSTENİYOR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın oğlu Ahmet Yerlikaya'nın Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait dairede sadece 6 bin 700 TL ödediği iddia edildi.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre Ahmet Yerlikaya, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesine bağlı 5. Levent Mahallesi’nde, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait bir dairede oturuyor. 2019’dan beri burada oturan Yerlikaya sadece 6 bin 719 TL kira ödüyor.

İnternette yayımlanan ilanlarda ise Yerlikaya’nın oturduğu sitedeki daireler için 55 bin ila 95 bin TL arası kira istendiği ifade ediliyor. 


Haber Kaynağı : 12punto

Ali Yerlikaya daire İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kiracı Vakıflar Genel Müdürlüğü