Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Barış Boyun kimdir, nereli, kaç yaşında? Barış Boyun'un suçu ne? Barış Boyun biyografisi

Organize suç örgütü lideri Barış Boyun İtalya'da Türk ve İtalyan polisinin ortak operasyonu ile yakalandı. Peki, Barış Boyun kimdir, nereli, kaç yaşında? Barış Boyun'un suçu ne? İşte Barış Boyun biyografisi...

Barış Boyun kimdir, nereli, kaç yaşında? Barış Boyun'un suçu ne? Barış Boyun biyografisi

Kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü lideri Barış Boyun, İtalya'nın Viterbo şehrinde İtalya ve Türk polisinden oluşan bir ekibin düzenlediği operasyonla yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da operasyona ilişkin bilgi paylaştı.

Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan, organize suç örgütü lideri Barış Boyun'un da aralarında olduğu 17'si Türk, 2'si İtalyan olmak üzere 19 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

BARIŞ BOYUN KİMDİR?

Barış Boyun, (d. 1984) Daltonlar Çetesi olarak bilinen organize suç örgütünün mafya lideridir. Örgütü Bahadır Akdağ ve Beratcan Gökdemir (Can Dalton) ile beraber yönetmektedir. İstanbul Beyoğlu'nda mahalle çetesi olarak etkin olan örgütün suç olayları daha sonra uluslararası ilişkilere kadar uzandı.

Örgüt, motosikletli suikast timi ile işledikleri cinayetlerle bilinmektedir.

2017 öncesi mafya Bilal Yaman ile beraber hareket eden Barış Boyun, Bilal Yaman'ın 2017'de tutuklanması üzerine içinde bulunduğu organize suç örgütünün lideri oldu. Savcılık iddianamesine göre örgütün mali kaynağı silah kaçakçılığı, yasadışı bahis ve uyuşturucu ticaretidir.

Çete sosyal medya hesapları üzerinden propaganda yapıp Anadolu kasabalarından gelen 20-25 yaş arasındaki gençleri çeteye tetikçi olarak katmaktadır. Barış Boyun'a bağlı çete, 4 farklı çete ile çatışıp basındaki verilere göre taraflar arasında 20 kişi hayatını kaybetti.


Haber Kaynağı : 12punto

Barış Boyun kimdir Barış Boyun

İlgili Haberler