Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Binali Yıldırım '15 Temmuz Anma' programında konuştu: 'Bana göre ikinci Çanakkale destanıdır'

15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında başbakanlık yapan AKP'li Binali Yıldırım "15 Temmuz'u Anma" programında konuştu. Yıldırım, "Bu millet büyük bir destan yazdı. Belki de bana göre ikinci Çanakkale destanıdır" ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım '15 Temmuz Anma' programında konuştu: 'Bana göre ikinci Çanakkale destanıdır'

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit düşen polis memuru Serdar Gökbayrak'ın Arifiye ilçesindeki ailesini ziyaret eden Yıldırım, başsağlığı diledi.

Daha sonra 15 Temmuz Milli İrade Derneği'nce Orhangazi Kültür Merkezi'nde düzenlenen "15 Temmuz'u Anma" programına katılan Yıldırım, 8 yılın az bir süre değil olmadığını ama o geçenin bugünkü gibi hatırlarında olduğunu söyledi.

Yıldırım, o gece asker kılığına girmiş teröristlerin milletin kendilerine emanet ettiği silah, tank, tüfek ve uçakları gasbederek millete doğrultmaktan çekinmediğini belirterek, Türkiye'de gerçekleştirilen darbe ve girişimleri anımsattı.

"BELKİ DE BANA GÖRE İKİNCİ ÇANAKKALE DESTANIDIR"

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 65. Hükümeti kurma görevini kendilerine verdiğini dile getiren Yıldırım, "Hükümeti kurduk, 52. gün 'hoş geldin.' dediler ve 15 Temmuz'la karşı karşıya kaldık." dedi.

O gece yaptığı ilk açıklamayı anımsatan Yıldırım, "O gece halkın ve hakkın gücü, tankın gücünü yenmiştir. O gece bayrak inmedi, ezanlar dinmedi. Bu millet büyük bir destan yazdı.

Belki de bana göre ikinci Çanakkale destanıdır. Bu teröristler kendi başına hareket etmiyor.

Bunların ağababaları, bunların arkasında sömürgeci ülkeler var. Bu ülkelerin Türkiye, Anadolu toprakları, Orta Asya, Kafkasya ve Orta Doğu'da yüz yıldır bitmeyen hesapları var.

Dolayısıyla bu hesaplar bundan sonra da olmaya devam edecek, bunu mutlaka hatırımızda tutmamız lazım." diye konuştu.



Haber Kaynağı : AA

15 Temmuz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan FETÖ