Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Boğaziçi Üniversitesi’nin ilk seçilmiş rektörü okula alınmadı: Yeni rektörden açıklama!

Boğaziçi Üniversitesi’nin ilk seçilmiş rektörü Üstün Ergüder, üniversiteye alınmadı. Bu gelişmeyi Prof. Dr. Mine Eder duyurdu. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci ise X hesabından konu hakkında yaptığı açıklamayla bu durumun bir yanlış anlaşılma olduğunu söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi’nin ilk seçilmiş rektörü okula alınmadı: Yeni rektörden açıklama!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan, tarafından 2021’de Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmasının ardından okulda sular durulmuyor. 

Okulun seçimle göreve gelen ilk rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder, okula alınmadı.

1992-2000 yılları arasında rektörlük görevini üstlenen ve 50 yılını Boğaziçi Üniversitesi’nde geçiren Ergüder’in okula giremediğini Prof. Dr. Mine Eder duyurdu:

"Az önce 1992-2000 yılları arasında yaptığı rektörlük de dahil 50 yılını Boğaziçi Üniversitesine vermiş Üstün Ergüder hocamızın kampüse alınmadığını öğrendim. Yazıklar olsun! Bilmeyenler için, kendisi Boğaziçi’nin ilk seçilmiş rektörüdür. Ve herkesin fotoğrafını çektiği kampüsün ana yeşil meydanının ismi Üstün Ergüder meydanıdır..."

"BASİT BİR YANLIŞ ANLAMADAN..."

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci ise X hesabından konu hakkında açıklama yaptı.

Yanlış anlaşılma olduğunu belirten İnci, şunları söyledi: "Eski Rektörümüz ve değerli meslektaşım Üstün Ergüder’in üniversitemiz kampüsüne girişinin kısıtlanması söz konusu değildir. Bu sabah bir yanlış anlama nedeniyle kampüs girişinde yaşanan talihsiz olayın ardından kendisi ile görüşerek durumu açıkladım. Kendisi de anlayışla karşıladı. Basit bir yanlış anlamadan farklı anlamlar çıkarılması doğru değildir."


Haber Kaynağı : 12punto

AKP boğaziçi üniversitesi Üstün Ergüder Naci İnci