Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bursa’da seçim çalışmaları: “47 yıl sonra bir ilk gerçekleşecek”

Bizimtv ve HaberalMedya ortak yayınında yerel seçimin Bursa ayağı konuşuldu. CHP’li belediye başkan adayları seçim çalışmalarını, vatandaşların ilgisini anlattı.

Bursa’da seçim çalışmaları: “47 yıl sonra bir ilk gerçekleşecek”

Yerel seçimlere 3 gün kala seçimin Bursa ayağı Bizimtv ve HaberalMedya ortak yayınında konuşuldu. Yayında 12punto yazarı Aydın Keleşoğlu Bursa’da CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in büyük bir rüzgar yakaladığını, Bursa sokaklarında dombra yerine Bozbey sloganlarının atıldığını söyledi. 

Pelin Çırpan’ın moderatörlüğünde yapılan yayında Bizimtv Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç yerel seçim değerlendirmelerini paylaştı. CHP’nin birkaç il dışında elindeki belediyeleri koruyacağını söyleyen Sevinç şöyle konuştu:

“CHP için oldukça iyi bir sonuç bekliyorum ben. Hem İstanbul hem diğer iller için. CHP bayağı yüksek bir enerjiyle ve moralle çıkacakmış gibi bir hava var. Elindeki büyükşehirleri büyük oranda koruyacak. Bir iki tanesinde risk görülüyor. Ama onlara karşı daha önemli bir iki büyükşehiri alma durumu var. Bunlardan birisi de Bursa ve Manisa. Hatay ve Antalya CHP açısından riskli durumdalar.

İstanbul’da Ekrem Bey yedi düvelle mücadele ediyor. Sürecin başından beri AkParti bütün gücünü koydu, valiler kaymakamlar hatta zaman zaman savcıları devreye sokarak para sayma görüntülerini de Ekrem Beye monte etmeye çalıştı ama tutmadı.

Düne kadar CHP ile ittifak halinde olan İyi Parti muhalefetten ayrıştırıldı adeta iktidar safına geçti. Herkes ona yükleniyor. Bütün bunlara rağmen çok iyi bir siyasetçi olduğunu, toplumun sosyolojisini çok iyi bir şekilde kavradığını gösterdi. Çok iyi ir kampanya sürdürüyor.

Bugün itibariyle Metropol araştırma Murat Yetkin’e yaptığı açıklamada İmamoğlu’nun 10 puan önde olduğunu söyledi.”

BURSA’DA 47 YIL SONRA BİR İLK

Yayına katılan Osmangazi Belediye başkan Adayı Erkan Aydın, 47 yıl sonra Bursa’nın CHP belediyesi olacağını iddia etti. Aydın şunları söyledi:

“1977’den Mustafa Eroğlu’ndan sonra CHP’ye geçecek büyükşehir. Osmangazi’de de 1987’den sonra CHP belediyesi olacak. Bursa değişime karar vermiş. Tayyip Erdoğan’ın Bursa mitingine gitmesi için belediye personelini zorunlu tutmuşlar. Girip çıkarken kayıt altına alma, bütün belediye personellerini izinli sayma gibi tasarrufları var. Cumhurbaşkanı gelecek şapkadan kuş çıkartacak ve seçimi alacağız modundalar. Kendi içlerinde konuştukları tek konu bu. Bütün iktidar teşkilatları bir mitingle işi değiştireceklerini sanıyorlar. Bursa halkı bu seçimde iktidara bir sarı kart gösterecek. Belki 1-2 sene içinde bir erken seçimle kırmızı kartı göstereceğini gözlemliyoruz."

BURSA İTTİFAKI OLUŞTU

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “Bursa'da herkes birleşti bir Bursa İttifakı oluştu. Artık Bursa’yı da sosyal demokrat belediyecilikle tanıştırmak için gün sayıyorlar.” Dedi.

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de seçimlere aslında 5 yıldır hazırlık yaptıklarını açıkladı. Bozbey, “Yarım kalan filmi 31 Mart’ta tamamlıyoruz. Tüm projelerimiz hazır. Hep birlikte Bursa’yı gülümseteceğiz. Bursa’da 47 yıl sonra CHP bayrağı sallanacak” Dedi.

Yayına katılan adaylardan CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç CHP’deki değişim hareketiyle aday olduğunu belirtti. Dalgıç, Mudanya Tanıtım Ajansı kurarak Mudanya’nın değerlerini anlatmak tanıtmak istediklerini açıkladı. 

Yayına katılan adaylar şunları söyledi:

CHP Gürsu Belediye Başkan Adayı Haşim Öztürk: “75 gündür kampanya yürütüyoruz. Hiç olmadığı kadar bir ilgi var. Vatandaş ekonomik olarak çok zorluklar yaşıyor. Bunun sandığa yansıması oranı yüksek. Gürsu tarım kenti. Mazotun gelmiş olduğu rakamları hükümetin verdiği teşviklerin yetersiz kalması sandığa yansıyacak. Biz CHP’nin geleceğiyiz. Birçok il ilçe örgütün içinden gelen arkadaşlarımız adaylaştı.”

CHP Harmancık Belediye Başkan Adayı Haşim Arıkan: “Çoban ateşi 2024’te Harmancık’ta yakmakta kararlıyız. Harmancık halkı da değişimi özlüyor ve bekliyorlar. Tarım ve hayvancılıkta geriye gittik. Uzaklıktan dolayı hiçbir hizmeti alamadığımızdan değişim istiyor vatandaş.”


Haber Kaynağı : 12punto

Aydın Keleşoğlu değişim Erken seçim mudanya Murat Yetkin Mustafa Bozbey muhalefet Şaban Sevinç