Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP'deki yolsuzluk iddialarının odağındaki Levent Göktaş 12punto'ya konuştu:

Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki yolsuzluk iddialarının odağındaki emekli albay ve Avukat Levent Göktaş, sessizliğini bozdu. 12punto’dan Müyesser Yıldız’a konuşan Göktaş, hakkındaki iddialara cevap verdi.

CHP'deki yolsuzluk iddialarının odağındaki Levent Göktaş 12punto'ya konuştu:

Yolsuzluk suçlamasıyla görevden alınıp yargılanan ve CHP'den ihraç edilen eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un, eski partisine ilişkin anlattığı Tuncay Özkan merkezli “ilişkiler ağı” konuşuluyor.

İddiaların merkezindeki Tuncay Özkan, Serdar Aksoy'un yalan söylediğini ve iftira attığını söylerken CHP de Aksoy ve bazı isimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Aynı iddialar içinde dikkat çekici bir isim daha yer vardı; ancak tartışmalar günlerdir devam ettiği halde ona kimse hiçbir şey sormadı.

Bu isim, Ergenekon kumpasında 5 yıl hapiste yatan, geçen yıl ise Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'na 2002'de düzenlenen suikastı organize etme suçlamasıyla tutuklanıp 5 ay hapiste kaldıktan sonra tahliye edilen emekli albay ve Avukat Levent Göktaş'tı.

Eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un anlattıklarına göre, Levent Göktaş'la görüştüğünde Göktaş, “Tuncay senden birtakım taleplerde bulunur, sen de bunları halledersin.” demiş... Ayrıca bir CHP Milletvekili, “yarın iktidar olduklarında Kılıçdaroğlu'nun Göktaş'ı MİT Müsteşarı yapacağını” söylemiş.

İşte bu iddialara ilişkin sorularımız ve Levent Göktaş'ın cevapları:

NİYE HER TAŞIN ALTINDAN GÖKTAŞ ÇIKIYOR?

Soru: Serdar Aksoy'u tanır mısınız, görüştünüz mü?

Göktaş: Serdar Aksoy isimli şahsın söylediği konuların hepsi yalan ve iftiradan ibarettir. Şöyle ki; 1 Nisan 2017'de Koç Kuleleri 18'inci kattaki avukatlık büromuzu açtığım günden bugüne kadar, Yapı Kredi Bankası ve İller Bankası dahil, hiçbir bankanın yönetim kurulu üyelerinden bir tanesi dahi ziyaret amacıyla bile olsa büromuza gelmedi. Bu konu Koç Kuleleri yönetiminden teyit edilebilir. Zaten hiçbir bankanın yönetim kurulu başkan veya üyesini tanımıyordum. Gelen veya ziyaret eden herkes bilir ki, bizim büromuzun girişinde şahsın söylediği gibi parmak izi cihazı, büro dışında veya içinde kamera sistemi yoktur. Aynı şekilde bize ait güvenlik personeli de hiç yoktur.

Ben devletim tarafından yakın koruma kararı ile korunan bir kişiyim. Böyle olmasına ve koruma kararında “İstek halinde iki polis memuru veya koruma tahsis edilir.” dendiği halde hiçbir zaman koruma istemedim ve almadım. Birlikte çalıştığım avukat ve katip arkadaşlarım, diğer çalışanlar, avukatlığını yaptığım müvekkillerim, hatta Hablemitoğlu davasında büromuzda arama, el koyma işlemini yapan Savcı Zafer Ergün ve onunla aramaya nezaret eden polisler de buna şahittir. Yapı Kredi ve İller Bankası dahil tüm bankalara sorulabilir; ben hayatım boyunca hiçbir belediye, şahıs, şirket ve avukatlığını yaptığım şirketler dahil hiçbir bankadan kredi almak için aracılık etmedim, etmem de. Serdar Aksoy isimli şahsı hiç tanımam, bilmem, telefon rehberimde kaydı yoktur. Kendisi ile tek bir telefon görüşmem olmadı. Bu sözlerimin doğruluğu da Hablemitoğlu suikastı dava dosyasında mevcut olan, 2002-2020 arasında kullandığım telefonların HTS kayıtlarından teyit edilebilir.

Soru: Peki bu iddialar nereden çıktı?

Göktaş: Bu yalan haberler üzerine yaptığım araştırmalardan öğrendiğim kadarıyla bu şahıs, yanında danışmanı ve arkadaşı Hasan Ünal ile 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerden 6 ay kadar önce, yani 2018 Eylül-Ekim ayı gibi, Koç Kuleleri’nde işyeri olan iki iş insanına uğramış ve bu kişilerden CHP Menemen Belediye Başkanı

Haber Kaynağı : Müyesser Yıldız

Serdar Aksoy Levent Göktaş Müyesser Yıldız