Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP'li Ağbaba'dan AKP'ye emekli zammı tepkisi: "Bütçe imkanları yandaş için var, emekli için yok"

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP Grup Başkanvekili Abdullah Güler'in emeklilere ek zam beklentisi ile ilgili "Etki analizleri, bütçe imkanları, oransal manada artış değerlendirmesi Kabine'de önümüzdeki hafta değerlendirilir" sözlerine tepki gösterdi.

CHP'li Ağbaba'dan AKP'ye emekli zammı tepkisi:

CHP'li Veli Ağbaba, AKP Grup Başkanvekili Abdullah Güler'in emeklilere ek zam açıklamasına karşı sert bir tepki gösterdi. Ağbaba, Güler'in "etki analizleri, bütçe imkanları, oransal manada artış değerlendirmesi Kabine'de önümüzdeki hafta değerlendirilir" şeklindeki sözlerine yanıt verirken, AKP hükümetini eleştirdi.

Ağbaba, yandaşların vergi affı gibi konularda bütçe durumunu düşünmediğini, israf yapıldığında, maaşlarda üçer beşer artış yapıldığında bütçe imkanlarının akıllarına gelmediğini belirtti. Emeklilere düşük maaşlar konusunda ise sert eleştirilerde bulunan Ağbaba, seçim öncesi verilen sözlerin yerine getirilmediğini ve emeklilere zam yapılmadığını ifade etti.

Ağbaba, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'e seslenerek, eğer samimi iseler emeklilere zam teklifini getirmeleri halinde bu teklifi bir saat içinde Meclis'ten geçirebileceklerini ifade etti. Ayrıca, memur ve memur emeklisine yapılan zam ile işçi ve Bağ-Kur emeklisine yapılan zam arasındaki yüzde 12'lik farkı da eleştirerek, bu dengesizliğin giderilmesi gerektiğini söyledi.

MİT'in üst düzey yöneticilerinin fotoğraflarının Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı tarafından paylaşılması konusunda da Ağbaba sert eleştirilerde bulundu. MİT mensuplarının yıllardır gizlenen kimliklerinin devletin en üst düzey yetkilileri tarafından ifşa edilmesini "AKP tipi bir siyaset" olarak nitelendiren Ağbaba, bu durumu eleştiri konusu yaptı.


Haber Kaynağı : 12punto

Abdullah Güler AKP memur emeklisi